Dramatiikkaa MM-jääkiekon kynnyksellä – päävalmentaja jättäytyi pois joukkueesta

Ison-Britannian päävalmentaja Pete Russell on vetäytynyt tehtävästään vain päiviä ennen jääkiekon MM-turnauksen alkua. Valmennusvastuun MM-kisoissa kantavat Russellin sijaan Adam Keefe ja Corey Neilson.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Moressa!

Kaikki parhaat palat turnauksesta osoitteessa mtvuutiset.fi

Kaikki ottelut C Moressa ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Maajoukkueen lisäksi myös Freiburgia valmentava Russell johdatti joukkueensa Saksan kakkostason DEL2-liigan välieriin, joissa joukkue hävisi Bietigheim-Bissingenille. Pelit Saksassa päättyivät 11. toukokuuta, ja kotiin paluun jälkeen edessä olisi ollut lähtö Latviaan MM-kisoihin. Lähtö uudelle matkalle tuntui liian raskaalta. 

– Perheeni on tukenut minua koko urani, mutta yhdeksän kuukautta on pitkä aika poissa vaimon ja tyttären luota, Russell sanoo Ison-Britannian liiton tiedotteessa.

– Tulin kotiin ja vietin aikaa tyttäreni kanssa. Kävi selväksi, että olisi vaikeaa lähteä samantien pois. Olisi melko sydämetöntä tulla kotiin yhdeksän kuukauden jälkeen ja lähteä heti parin päivän kuluttua.

Russell kertoo jääkiekon pitäneen hänet poissa monista tärkeistä tilanteista. Nyt oli aika valita toisin. 

– Olin alle 20-vuotiaiden valmentajana, kun tyttäreni oli suuhalkioleikkauksessa. Viime (MM-) turnauksen aikaan vaimollani oli rintasyöpä ja pystyin olemaan paikalla vain parina päivänä, kun hän oli leikkauksessa.

Russellin mukaan maan kiekkoliitossa oltiin hyvin ymmärtäväisiä, kun hän kertoi ratkaisustaan. Hän vakuuttaa olevansa apuvalmentajiensa tukena, jos he tarvitsevat jotakin.

Iso-Britannia aloittaa MM-turnauksensa ottelulla Venäjää vastaan 22. toukokuuta. Samassa A-lohkossa maan kanssa pelaavat Venäjän lisäksi Slovakia, Tanska, Valko-Venäjä, Ruotsi, Tshekki ja Sveitsi.

Edellisissä MM-kisoissa keväällä 2019 Iso-Britannia säilytti A-sarjan paikkansa pienimmällä mahdollisella erolla. Joukkue otti ainoan voittonsa kaatamalla Ranskan jatkoajalla maalein 4–3 ja sijoittui lohkossaan toiseksi viimeiseksi. Lohkojumbo Ranska putosi B-sarjaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja