Leijonien MM-romahdus varmistui uskomattoman kiperällä tavalla – Teemu Hartikainen puuskahti ”odotuksista”

Ei juhli Leijonat tänä keväänä ei. Suomen joukkueen matka katkesi jääkiekon MM-kisojen puolivälieriin, kun Kanada oli parempi lukemin 4–1. Leijonien MM-romahdus varmistui uskomattoman yksityiskohdan keskellä. Teemu Hartikainen oli loppuhetkillä valokeilassa.

Suomi tuskaili koko puolivälieräottelun ajan maalinteon tehottomuuden kanssa.

– Avausmaalin merkitys oli aivan hirveä. Maalinteon kanssa oli muutenkin vaikeuksia turnauksen tiukoilla hetkillä. Se vain nousee niin kovaan arvoon, Leijonien ykkösketjun hyökkääjä Teemu Hartikainen sanoi MTV Urheilulle.

Lopputulos söi miestä.

– Eihän se fiilis mitenkään kovin hyvä ole. Kovasti yritettiin painaa duunia, mutta ei vain saatu palkintoa. Kanada löi aika hyvin paikoista sisään, Hartikainen mietti.

Leijonat sai vielä kiriä aikaiseksi, kun Hartikainen heilutti maaliverkkoja ajassa 56.52.

VIDEO: Teemu Hartikainen taistelee Leijonien 1-3-kavennuksen

Kiri kuitenkin katkesi karun epäonnen keskellä.

– Olihan siinä vielä kolmisen minuuttia jäljellä. Seuraavassa tilanteessa kiekko meni mun sormien välistä läpi ja siitä kääntyi. Ei siinä, Hartikainen taustoitti.

Video kyseisestä hetkestä, Kanadan illan neljännestä osumasta näkyy jutun yläreunasta.

Yleinen oletusarvo oli se, että Leijonat marssii myös nyt pitkälle. Ei marssinut.

– Tämä muistuttaa siitä, että ei se voittaminen aina niin helppoa ole. Odotetaan, että voitamme koko ajan, kun kultaa on tullut ovista ja ikkunoista sisään. Ei se aina niin mene, Hartikainen puuskahti.

– Olisihan se ollut kivaa juhlia taas kultaa, mutta nyt ei juhlita, Leijonien avainhyökkääjä jatkoi.

Hartikainen, 33, oli viime keväänä mukana Leijonien olympia- ja MM-kultajoukkueissa. Tänä keväänä hän juhli Sveitsin mestaruutta ennen kuin hän liittyi maajoukkueen matkaan.

– Eiköhän tässä mennä parin päivän sisään Kuopioon. Sitten vähän kalastelua ja happea, koska tässä on aika pitkä kevät alla. Sveitsin finaalit ja kisat vielä päälle. Nyt nautitaan perheen seurasta ja ollaan ihan kaikessa rauhassa, Hartikainen huikkasi tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat