Leijonien MM-kisanipussa erityinen puute – huoli tiivistyy yhteen nimeen: "Sitä ei ole nyt"

Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät perjantaina. Asiantuntijat ottavat kantaa Jukka Jalosen MM-valintoihin ja niiden ympärillä roihuaviin kysymyksiin. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonien MM-kotikisajoukkue julkaistiin sunnuntai-iltana. Suomi puolustaa maailmanmestaruutta perjantaista alkaen Tampereella. Avausvastustajaksi asettuu Yhdysvallat. 

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen, sekä C Moren asiantuntijat Janne Pesonen ja Olli Jokinen ottavat kantaa viiteen Leijona-joukkuetta koskevaan kysymykseen. 

Nouseeko Jukka Jalosen valinnoista esiin yllätyksiä?

Sihvonen: Kyllä. Markus Granlundin tiputtaminen. Nikolas Matinpalon valinta on myönteinen yllätys, joka osoittaa valitsijoiden rohkeutta. 

Pesonen: Ei. Varmasti valinnan vaikeutta oli, mutta isoja yllätyksiä ei nähty. 

Jokinen: Se, että Granlund ei ole joukkueessa. Siinä olisi ollut valmis kentällinen Teemu Hartikaisen ja Sakari Mannisen kanssa. Ajattelin, että koostumus olisi tukenut Granlundin valintaa. Jukan luottoratsun Petteri Lindbohmin poissaolo pistää tietysti myös silmään. 

Näetkö joitain tutkapareja tai ketjukoostumuksia, joita voidaan pitää varmana?

Sihvonen: Hannes Björninen ja Marko Anttila pelaavat varmasti yhdessä. Näyttäisi myös, että kun pakistossa on pakko muodostaa samankätisiä pareja, olisi yksi tällainen Atte Ohtamaa ja Mikko Lehtonen.

Pesonen: Ykköskentässä Manninen ja Hartikainen ainakin. Mielenkiinnolla odotellaan, tuleeko siihen Rantanen kolmanneksi, vai miten ykkönen rakennetaan. 

Jokinen: Björninen-Anttila ja Manninen-Hartikainen. Isoja kysymyksiä ovat, että pelaako Mikko Rantanen keskellä vai laidassa ja lyödäänkö NHL-hyökkääjät Rantanen, Kaapo Kakko ja Kasperi Kapanen yhteen. 

Onko Leijonien rosterissa huolenaiheita tai puutteita?

Sihvonen: Pakkien keskimääräinen taitotaso on asia, josta olen huolissani. Sitä ei ole nyt kohottamassa viime kevään maailmanmestaruuden kannalta aivan ratkaisevaa lenkkiä, eli Miro Heiskasen tasoista pelaajaa. 

Pesonen: Puolustuspään kärkiosaaminen ei ole niin kovalla tasolla kuin mitä voisi. Sentteriosastolla katseet kohdistuvat siihen, miten hyvin Antti Suomela pystyy nostamaan tasoaan MM-jäällä. Hänessä on kyllä iso potentiaali. 

Jokinen: Ketkä pelaavat keskellä? Manninen, Suomela, Björninen ja onko Juho Lammikko sitten neljäs? 

Miten näet Suomen maalivahtitilanteen kisoihin lähdettäessä?

Sihvonen: Jussi Olkinuora on vanhoilla meriiteillä ykkönen, kun kisoihin lähdetään. Emil Larmi huutaa kuitenkin jo takana "latua", joka on auki. 

Pesonen: Larmi on ollut niin hurjassa vedossa, että hän on luonut valmennukselle positiivisen ongelman, että kenellä lähdetään. En sulje pois sitäkään, että Christian Heljanko voisi saada näyttöpaikan. Hänkin on niin kuuma kuin olla ja voi, voittanut kaiken tällä kaudella. Tällä triolla voi lähteä kisoihin erittäin hyvillä mielin.

Jokinen: Kahdella maalivahdilla menevät alkusarjan. Sen perusteella valitaan puolivälierän pelaava veskari. Veikkaan, että Larmi ja Olkinuora kantavat alkulohkossa torjuntavastuun.

Miten kilpailukykyisenä pidät Suomen joukkueen kokoonpanoa verrattuna muihin huippumaihin?

Sihvonen: Hyvin kilpailukykyisenä. Ripauksen enemmän kuin viime keväänä, kun näyttää, että esimerkiksi Kanada ei saa ihan viime vuoden tasoista joukkuetta. 

Pesonen: Erittäin kilpailukykyinen. Huippunippu kasassa. 

Jokinen: Maailmanmestaruusrosteri. Rantasen ja kumppaneiden mukanaolo nostaa kansan ja asiantuntijoiden odotuksia entisestään. Suomi on voittanut viime vuosina ilman NHL-apuja, ja jos katsotaan vaikka viime kisoja, niin Kanadalla ja USA:lla oli kovemmat joukkueet kuin Suomella, mutta tänä vuonna se ei ole näin. Uskon, että Suomen kovimmat haastajat ovat Ruotsi, Tshekki ja Sveitsi. 

Lue myös:

    Uusimmat