Leijonia vastaan säväyttänyt 17-vuotias suurlupaus koki ison MM-yllätyksen – tapetille nousivat kolme kirjainta: "Ihana poika"

17-vuotias slovakialaishyökkääjä Adam Sykora eli suurta hetkeä, kun hän vei maansa 1–0 johtoon jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä Suomea vastaan. 2–4-tappio Tampereella riipi kuitenkin nuorukaista.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

– Minulla on paha olo, koska olisimme voineet voittaa. Suomi ei pelannut minusta parasta peliään, Sykora ruoti MTV Urheilulle.

Sykora oli vienyt slovakit 1–0-johtoon reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Mario Lunter ampui, kiekko muutti suuntaa Suomen Mikael Granlundista ja Sykora ohjasi limpun ilmasta rysään.

– Olen iloinen, että tein maalin Suomea vastaan puolivälierässä. Olisimme kuitenkin voineet voittaa tämän taiston, Sykora kiteytti.

Näet Sykoran ohjaaman maalin ylälaidan videolta.

Suomi kiri Marko Anttilan kahdella kihauksella tasoihin ja paineli johtoon kolmannessa erässä Sakari Mannisen osumalla. Saku Mäenalanen naulasi päätösosuman viimeisellä sekunnilla Anttilan passista tyhjään maaliin.

– Johdimme 2–0, mutta se oli 2–1, kun tuli maali pari minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua. Toisessa erässä peli tasoittui 2–2:een. Kolmannessa erässä meillä ei ollut minusta niin paljon voimia tulla takaisin peliin, ja se oli syy, miksi hävisimme, Sykora kertasi.

NHL-puhetta

Sykora pelasi aiemmin kauden aikana kesken jääneissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, mutta kutsu aikuisten arvoturnaukseen ylitti kotimaassaan seurajoukkuetasolla HK Nitraa edustaneen 18-vuotiaan nuorukaisen odotukset.

– Olin todella yllättynyt, että pääsin tänne. En odottanut saavani pelata pelejä ja puolivälierää.

Sykora tahkosi MM-turnauksessa lopulta kuusi ottelua ja kokosi tehopisteet 2+1.

– Haluan vain sanoa suuren kiitoksen valmentajalle ja ihmisille, jotka tukivat minua. Yritin nauttia joka hetkestä ja joka vaihdosta. Tuntui uskomattomalta olla täällä.

Sykoraa on povattu toisen kierroksen varaukseksi tulevassa NHL-draftissa. Slovakian kanadalainen päävalmentaja, pitkää NHL-uraa aiemmin tehnyt Craig Ramsay jakoi lupauksesta vuolasta suitsutusta, jossa kävivät myös nuo kolme maagista kirjainta.

– Hän on ihana poika. Hän todella on. Hän on aina onnellinen, hän aina kannustava jokaista pelaajaa kohtaan. Kun saat tällaisen kaverin, hän osoittaa taitoa. Hän ei ole peloissaan, hän taistelee, menee kulmiin ja ajaa maalille. Jokin NHL-joukkue saa hänet vähän myöhäisempänä varauksena, ja he tulevat olemaan todella onnellisia, Sykora ylisti.

Lue myös:

    Uusimmat