Leijonia odottaa kova haaste – Sveitsi-voitolla hurjan trillerin vienyt Kanada vastaan

Kanada päihitti Venäjän huippujännittävässä jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelussa jatkoajalla maalein 5–4.

Pääkuvan videolla Kanadan jatkoaikamaali.

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä. Studio-osuus jo klo 20.30 C Morella ja klo 21.00 MTV3:lla.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Kanadan tilanne näytti toisen erän puolivälissä vahvalta, kun Ryan Nugent-Hopkins sihtasi vaahteralehdet ylivoimalla 2–0-johtoon.

Venäjä survoi kuitenkin Ilja Mikhejevin ja Aleksandr Barabanovin rysillä jo toisen erän aikana 2–2-tasalukemiin. Kummatkin osumansa Venäjä luuti samoilta tonteilta maalinedustalta, mutta Mikhejevin rysässä Kanada-maalivahti Darcy Kuemper oli pyöritetty pahemmin vipuun.

Kanada tehtaili enemmän maalipaikkoja, ja Venäjä oli suurimman osan ottelua takaa-ajossa. Kyle Turris tulitti Jaden Schwartzin syötöstä Kanadan kolmannessa erässä jälleen johtoon, mutta Venäjän tasoitus tuli vain puolentoista minuutin päästä. Osuma oli näyttävä: Sergei Andronov onnistui ohjaamaan Nikita Zaitsevin laukauksen maalin edestä hanskallaan yläkulmaan.

Venäjä oli liipaisimella, kun Kanada siirtyi 53. minuutilla jälleen johtoon. Kanada-hyökkääjä Tyson Jostin laukaus pomppi Venäjä-maalivahti Igor Shestjorkinilta luvattoman helposti maalin eteen ja Pierre-Luc Dubois suti irtopalan häkkiin.

Venäjä oli kuitenkin äärettömän sitkeä ja nousi vielä kolmannen kerran ottelun aikana tasoihin. Artjom Anisimov nosti pelivälineen vain pari minuuttia Kanadan 4–3-johtomaalin jälkeen rystyllään komeasti yläkulmaan.

Kanadan Ryan O'Reilly puttasi ratkaisun jatkoajalla maalin edestä Venäjän Kirill Kaprizovin huitomisesta nappaaman kahden minuutin rangaistuksen aikana.

Kanada saa lauantain välierissä vastaansa voittajan tämäniltaisesta puolivälieräottelusta Suomi–Sveitsi. B-lohkon voittaneita Leijonia pidetään ennakkosuosikkina A-lohkossa neljänneksi sijoittunutta Sveitsiä vastaan.

Suomi voitti Kanadan alkulohkossa 5–1, mutta vaahteralehdet ovat usein pystyneet nostamaan tasoaan turnauksen loppua kohden.