Leijonia lentokentälle vastaan mennyt Iida Vainio, 18, paljastaa, mitä legendaariselle kultamekolle kuuluu: "Luultavasti sitten, kun olen vanhempi…"

4:57
Iida Vainio meni kultamekko päällä Leijonia vastaan lentokentälle – näin se vaikutti hänen elämäänsä

Iida Vainio nousi kansan syvien rivien tietoisuuteen "kultamekko-Iidana". Nyt nainen paljastaa, mitä kuuluisalle vaatekappaleelle kuuluu.

18-vuotias Iida Vainio nousi helmikuussa suomalaisten tietoisuuteen mentyään olympiakultaa voittaneita Leijonia vastaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Vainio herätti lätkäfanien huomion kultaisella glittermekollaan, vaaleilla kutreillaan ja korkeilla koroillaan.

Kuvat Leijonia odottelevasta kultamekkoisesta Vainiosta alkoivat ensin levitä sosiaalisessa mediassa. Monet pohtivat, kuka nainen oikein oli. Pian Vainio alkoi saada haastattelupyyntöjä eri medioilta. 

Vainio kertoo yllättyneensä siitä, että media kiinnostui hänestä niin kovasti.

– En osannut mitenkään itse ajatella, että voisi käydä noin, hän sanoo.

Kun ajattelee Vainiota, nousee monen mieleen ensimmäisenä nimenomaan kultamekko. Vainion mukaan kyseistä vaatekappaletta ei kuitenkaan tulla luultavasti enää koskaan näkemään hänen yllään.

– Se on nyt laitettu niin sanotusti kaappiin talteen ja sitä ei käytetä oikeastaan missään, hän toteaa.

Vainion mukaan legendaarinen kultamekko on laminoitu, jotta se kestäisi paremmin aikaa. Kuuluisasta mekosta irtoaa naisen mukaan glitteriä, eikä se ole noin muutoinkaan kaikkein kestävimmästä materiaalista tehty.

Vainio kertoo myös haluavansa säilyttää kyseisen vaatekappaleen muistona. Onhan se olennainen osa hänen elämänsä käänteentekevää hetkeä. Näin ollen mekkoa ei tulla ainakaan lähitulevaisuudessa myymään eteenpäin.

– Luultavasti sitten, kun olen vanhempi, 70-vuotias, niin voi miettiä uusiksi. Mutta haluan säilyttää sen, koska siitä tuli niin iso juttu, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja