Iida Vainio, 18, pukeutui glittermekkoon ja meni Leijonia vastaan lentoasemalle – sen jälkeen hänestä tuli hetkessä somejulkkis: "Monet ovat kyselleet, mitä yritän"

0:34
Iida Vainio oli paikalla, kun olympiamitalistit saapuivat Suomeen – näin hän näkyi MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

Iida Vainion, 18, kuvat alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa pian sen jälkeen, kun kultaleijonat saapuivat Pekingin olympialaisista Suomeen.

Leijonien kultajoukkue saapui eilen Suomeen Pekingin olympialaisista. Vastassa Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli suuri joukko median edustajia sekä faneja. Pian sosiaalisessa mediassa alkoi levitä kuvia nuoresta naisesta, joka oli sankareita vastassa kultaisessa glittermekossa.

Kyseisen naisen nimi on Iida Vainio, ja hän on 18-vuotias lappeenrantalainen.

– Pukeudun aina mekkoihin, mutta en tietenkään aina glittermekkoihin. Tämä on minun tyylini. Minusta tuntui hyvältä pukeutua näin, sillä kyseessä oli kultajuhla ja miksi en laittaisi kultaista mekkoa.

– Ehkä halusin ravistella ihmisiä. Se miten pukeutuu, ei määritä sinua ihmisenä, millainen olet, Vainio kertoo MTV Uutisille.

Vainiolle on tullut eilisen jälkeen valtava määrä viestejä sosiaalisessa mediassa.

– Monet ovat kyselleet, mitä yritän. En kuitenkaan yritä mitään, vaan tällainen minä olen. En lähde muuttamaan itseäni kenenkään takia. Ihmisiä on todella paljon kiinnostanut, miksi pukeudun näin.

Vainio myöntää, että kivojen viestien joukossa oli mukana myös ikävämpää palautetta.

– Olen altistanut itseni somelle jo aikoja sitten, ja olen herättänyt pienestä pitäen mielipiteitä ihmisissä. Olen niin tottunut vihakommentteihin. Vaikka ihmiset sanoisivat vaikka mitä minusta tai tekisivät millaisia videoita tahansa, se ei vaikuta tai kolahda minuun. Olen mikä olen, enkä lähde itseäni muuttamaan.

Haaveena olla urheilutoimittaja

Vainio asuu tällä hetkellä Lappeenrannassa, mutta hän muuttaa lähiaikoina Tampereelle. Syksyllä hän suuntaa opiskelemaan.

– Minun haaveenani on olla urheilutoimittaja ja tehdä media-alan hommia. Olen pienestä asti urheillut, aloitin yleisurheilulla ja pelasin jääkiekkoakin. Siksi aloinkin seuraamaan jääkiekkoa. Haluaisin, että urheilun seuraaminen olisi minulle työ.

Sinkkuna viihtyvä Vainio kertoo, ettei hän ollut kentällä metsästämässä omaa leijonaa itselleen.

– Lähtökohtaisesti en ole kiinnostunut jääkiekkoilijoista. Ihastun, jos on hyvä tyyppi. Toki olen käynyt treffeillä jääkiekkoilijoiden kanssa, mutta en etsi itselleni jääkiekkoilijaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja