Leijonat toteutti juhlakalu Kimmo Timosen toiveen – debytantti Veini Vehviläisen nollapeli Suomen voiton takuuna

Leijonat juhlisti Kimmo Timosen paidanjäädytystä komeasti voittamalla Tshekin Karjala-turnauksessa lauantaina lukemin 3-0.

Leijonat kunnioitti kiekkolegenda Kimmo Timosta komeasti ennen ottelua nostamalla puolustajan maajoukkuepaidan Hartwall Arenan kattoon. Timonen piti seremoniassa viihdyttävän puheen, jonka päätteeksi esitti Leijonille toiveen, jonka Leijonat lopulta komeasti lunasti.

– Mennään sellaisella asenteella, että pannaan Tshekkiä tänään naamaan, Timonen pyysi puheessaan.

Leijonat aloitti ottelun pirteästi ja hyvä ote palkittiin 12 minuutin pelin jälkeen, kun Arttu Ruotsalainen uitti pelivälineen läpiajosta reppuun.

Toisessa erässä Suomi jatkoi hyvällä asenteella. Joonas Nättinen ja Sakari Manninen lisäsivät Leijonien johtoa komeilla osumillaan.

Leijonien maalilla ensimmäistä kertaa urallaan esiintynyt Veini Vehviläinen tarvitsi komeaan nollapeliinsä 18 torjuntaa.

Suomen turnaus jatkuu sunnuntaina, jolloin se kohtaa Ruotsin.