Suomen sensaatiovahti nollasi Ruotsin – Leijonat marssi hienosti Karjala-turnauksen kakkoseksi

Leijonat kukisti Ruotsin Karjala-turnauksen päätösottelussa sunnuntaina lukemin 3-0. Ottelun sankari oli toisen perättäisen nollapelinsä torjunut Veini Vehviläinen.

Tshekkiä vastaan nollapelin lauantaina torjunut Vehviläinen jatkoi loistavia otteitaan Suomen tolppien välissä. Vehviläinen esitti kaksi erittäin tärkeää torjuntaa avauserän loppuhetkillä.

Ensimmäistä maajoukkueturnaustaan pelannut Vehviläinen oli mies paikallaan myös päätöserän alussa, kun Suomi joutui taistelemaan alivoimalla neljä minuuttia, joista kaksi kahden miehen alivoimalla. Kaiken kaikkiaan Vehviläinen venyi ottelussa 22 torjuntaan.

Leijonat siirtyi komeasti 1-0-johtoon ylivoimalla avauserässä, kun Ville Leskinen laukoi Arttu Ruotsalaisen syötöstä kiekon näyttävästi yläkulmaan. Osuma oli Leskiselle maajoukkueuran ensimmäinen.

Toinen erä käynnistyi Suomen kannalta täydellisesti, kun Teemu Eronen sivalsi reilun minuutin pelin jälkeen kiekon reppuun. Jani Hakanpää viimeisteli loppulukemiksi 3-0 päätöserässä.