Leijonat-taituri nousi vasta myöhemmällä iällä tähdeksi, poikkeuksellinen urapolku hakee vertaistaan – "Yksi parhaita esimerkkejä"

3:51
C Moren kiekkostudio perkasi Mikael Ruohomaan uraa.

Suomalaishyökkääjä Mikael Ruohomaan tie Euroopan huippusarjoihin ei ole kulkenut kaikista vilkkainta tietä. Nyt 33-vuotias taituri lukeutuu Euroopassa pelaavien suomalaistähtien uljaaseen joukkoon.

SHL-seura Leksandissa pelaava Ruohomaa on kulkenut Euroopan huipulle kiertotietä. Suomi-sarjassa ja Mestiksessä kiekkoillut Ruohomaa murtautui SM-liigaan poikkeuksellisesti vasta 26-vuotiaana kaudella 2014-15 KalPan riveissä.

Toisella SM-liigakaudellaan Ruohomaa kolkutteli jo pistepörssin kärkikymmenikön ovia, mikä poiki siirron menestysseura Kärppiin. Ensimmäinen kausi Oulussa oli rikkonainen, mutta seuraavalla kaudella Ruohomaa takoi 49 pistettä ja oli pistepörssin 9:s.

Huippukausi siivitti Ruohomaan kolmeksi kaudeksi KHL:ään, jossa jälki oli tehokasta. Ruohomaa takoi 165 ottelun aikana komeat 116 tehopistettä. Viime keväänä Ruohomaa pelasi Leijonissa uransa ensimmäiset arvokisat 32-vuotiaana. Tie huipulle on ollut upea.

– Yksi parhaita esimerkkejä meidän kiekossamme varmaan 10-20 vuoteen, kuinka myöhään hän tuli yhtäkkiä Suomen huipulle, kansainvälisiin peleihin ja KHL:ään. Makea tarina, C Moren asiantuntija Karri Kivi korostaa.

Ruohomaa on lyönyt itsensä varttuneemmalla iällä EHT-tason huippupelaajaksi. Juonikkaan suomalaistaiturin pelityyli pitää vastustajat aina varpaillaan.

– Erikoinen pelityyli. Hänhän näyttää vähän kömpelöltä ja Bambilta. Se sumutus menee usein läpi yllättävänkin helposti. Se oivaltava syöttö tai oikeaan suuntaan kallistuminen luokin muille pelaajille tilaa, Kivi kuvailee Ruohomaata.

– Hän on pelirohkea ja uskaltaa pysyä kiekossa. Paineen alla vähän vartaloharhautusta ja myy sen suunnan pakille ja lähteekin toiseen suuntaan ja luo itselleen aikaa tehdä peliä. Hän tykkää kiekollisen pelin vastuun ottamisesta, C Moren asiantuntija Sami Kapanen puolestaan komppaa.

Katso C Moren asiantuntijoiden analyysi Mikael Ruohomaasta kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja