Leijonat-tähti Sakari Manninen takoi hurjaa jälkeä olympialaisten Slovakia-peleissä – historia ehti jo unohtua: "Nyt kun sanoit!"

Leijonat kohtaa tämän illan MM-puolivälieräottelussa Slovakian, joka oli Suomelle tuttu vastustaja helmikuun talviolympiaturnauksessa. Leijonat kaatoi tuolloin Slovakian kahteen eri otteeseen. Noissa peleissä esillä oli Sakari Manninen, joka heilutti tiuhaan tahtiin maaliverkkoja. Manninen on jälleen valokeilassa, kun Suomi tavoittelee jatkopaikkaa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Iso-Britannia su 12.5. klo 13.20. Studio käyntiin jo klo 12.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonat väänsi helmikuun talviolympialaisissa kaksi ottelua Slovakiaa vastaan. Alkusarjassa lukemat olivat selvät, kun Suomi oli parempi luvuin 6–2.

Välierissä oli tiukempaa. Leijonat onnistui nollaamaan Slovakian, loppulukemin 2–0.

Kyseisissä peleissä esillä oli erityisesti Sakari Manninen, joka takoi peräti neljä maalia. Niistä kolme syntyi alkusarjan kohtaamisessa.

– Nyt kun sanoit, en edes ajatellut tuota, Manninen havahtui positiivisiin kokemuksiin ja Slovakia-historiaan MTV Urheilun haastattelussa.

– Silti, ihan samanlainen fiilis on kuin lähtisi ketä tahansa muuta vastaan pelaamaan, Manninen jatkoi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Slovakialla on nyt paljon samoja pelaajia mukana, mitä heistä jäi silloin mieleen?

– Sellainen aggressiivisuus, liike ja se, että he yrittävät koko ajan paineistaa. Silloin varsinkin he pelasivat hyvässä flow-tilassa. Nyt heillä on hyvä voitto alla, niin voisi uskoa, että sama flow on taas siellä. Tosi vauhdikas peli on tulossa, Manninen muistelee ja ennakoi.

Tätä kautta voi olla, että pelin kuva muuttuu siitä, mitä se oli tiistain Leijonien ja Tshekin ottelussa.

– Pitää saada kiekolliselle tuet lähelle niin, että emme jätä sitä yksin. Se on hyvä lääke, Manninen sanoi yhdestä pelillisestä prinsiipistä.

Manninen on ollut esillä myös tässä turnauksessa. Alkusarjan seitsemässä ottelussa taitava keskushyökkääjä nakutti tehot 3+4=7.

– On ollut kiva pelata. Halli täynnä, hyvä fiilis ja tunnetta on löytynyt. Joukkueen tekeminen on ollut hyvällä tasolla. Meillä on tiivis porukka tuossa. Siinä on kiva pelata, Manninen miettii.

Leijonien ja Slovakian puolivälieräottelu alkaa tänään kello 20.20.

Lue myös:

    Uusimmat