Tehopakki Mikko Lehtonen sanoi Leijonista asian, joka kertoo joukkueesta todella paljon

Slovakialla voi olla kehissä superteini Juraj Slafkovskya ja kellä ketä milloinkin, mutta Leijonia ei niin sanotusti kiinnosta. Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelaaminen on siinä formussa, että oma hyvä riittää todennäköisesti todella pitkälle.

Leijonat kohtaa tänään torstaina kello 20.20 Tampereen Nokia Arenalla MM-puolivälierässä Slovakian. Suomi voitti B-lohkon, Slovakia oli A-lohkon nelonen. Slovakian kahdesti Pekingin olympiaturnauksessa helmikuussa kukistanut Leijonat on jälleen suursuosikki.

Suomen tehopuolustaja Mikko Lehtonen kuvailee joukkueen tunnelmia odottavaisiksi tärkeän pelin alla.

– Kaikki varmaan odottavat, että päästään pelaamaan taas, Lehtonen virkkoi torstain harjoitusten jälkeen.

Sillä Lehtonen ei näe merkitystä, että Leijonat tahkosi jo koko alkulohkon Tampereella, kun taas Slovakia on vasta saapunut Tampereelle Helsingistä, jossa se lohkovaiheensa veti.

– Sama peli se on kuitenkin, sama missä pelataan. Varmasti tulee olemaan hyvä meininki hallissa, ja molemmat joukkueet varmasti saavat boostia yleisöstä. Ei tarvitse pelata tyhjille katsomoille, niin tulee olemaan varmasti hyvä meininki. Uskon, että se tulee olemaan ihan se ja sama.

Slovakiaa Lehtonen luonnehtii aktiiviseksi joukkueeksi, joka paineistaa kovasti sekä tasakentin että yli- ja alivoimalla.

– Siihen pitää vastata omalla liikkeellä ja kaksinkamppailulla. Mitään ihmeellistä meidän ei tarvitse muuttaa. Jatkamme meidän omaa pelaamistamme, niin minä luulen, että me olemme ihan vahvoilla silloin.

Tuossa pelaamisessa, Meidän pelissä, on avaimet yhtä lailla siihen, jos vastustaja paineistaa ärhäkästi tai jos se vetäytyisi keskialueen trapiin, jota Slovakialta ei ole ylenpalttisesti odotettavissa. Leijonien ei tarvitse yhtäkkiä vastustajan mukaan lähteä isoihin säätöliikkeisiin.

"Sama, kuka siellä on vastassa"

Tämäkin kertoo paljon. Slovakian riveissä on tulikuumaa 18-vuotiasta TPS-hyökkääjää Juraj Slafkovskya, joka teki jo olympialaisissa kovaa jälkeä ja on nyt naulannut MM-turnauksen seitsemässä pelissään pistesarakkeeseensa merkinnät 3+6=9. Leijonissa ei olla kuitenkaan Lehtosen mukaan puhuttu Slovakian yksilöistä mitään.

– En usko, että sinänsä tarvitseekaan. Sama, kuka siellä on vastassa, me pelaamme samalla lailla ja omalla tyylillämme, Lehtonen alleviivasi.

Lehtonen on pelannut uransa tehokkainta arvoturnausta ja painanut seitsemässä ottelussa tauluun pinnat 2+6=8.

– Totta kai se vaikuttaa, että joukkue on pelannut hyvin. Itselläni on ollut itseluottamus kohdillaan koko ajan ja peli on kulkenut. On tuntunut hyvältä pelata, Lehtonen kiteytti.

Lue myös:

    Uusimmat