Leijonat-sentteriltä jäätävä liigapaluu: 1+3 – katso kierroksen kaikki maalit

Maalikooste: Pelicans - JYP 5:07
Videolla maalikooste ottelusta Pelicans-JYP.

Jääkiekon SM-liigassa tiistain kierroksella ohjelmassa oli yhteensä neljä ottelua. Lahdessa Pelicans vahvistui Hannes Björnisellä, joka oli pitkään sivussa A-maajoukkuekomennuksen ja sitä seuranneen koronakaranteenin takia. Björninen teki jäätävän paluun liigakaukaloihin.

Pelicans-sentteri nakutti tehot 1+3, kun lahtelaisjoukkue murskasi JYPin 7–1.

– Voi sanoa, että kapteeni on palannut, kun kuorrutuksena on 1+3 pistettä. ”Hanu” tuo meille joka tapauksessa paljon jo irtokiekkojen voittamisellaan, hehkutti Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä.

– Siinä vaiheessa vähän huolestutti, kun alkoi kuulua, että (maa)joukkueessa on muutamia koronatartuntoja. Ensimmäisen viikon mietin, että se voisi olla itselläkin, kommentoi lähinnä neljän seinän sisällä kotona harjoitellut Björninen, 25.

Björnisen lisäksi Pelicans sai mukaansa tshekkiläisvahdin Patrik Bartosakin, jolle merkattiin paluuottelussa 17 torjuntaa.

Maalikooste: Pelicans–JYP:

Maalikooste: Pelicans - JYP 5:07

Hämeenlinnassa HPK maksoi potut pottuina Ilvekselle, joka oli katkaissut lauantaina Kerhon neljän ottelun mittaisen voittoputken.

Tiistaina HPK oli parempi lukemin 4–1.

Maalikooste: HPK–Ilves:

Maalikooste: HPK - Ilves 3:51

Oulussa Kärpät palasi tuttuun komennukseen, kun Leijonien apuvalmentaja Mikko Manner hyppäsi taas Kärppien päävalmentajan rooliin. Mannerin paluu alkoi vaikeasti, kun KalPa karkasi välittömästi 1–0-johtoon. Kim Nousiaisen ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla syntynyt 2–0-osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

Kolme pistettä KalPalle lukemin 2–1.

Maalikooste: Kärpät–KalPa:

Maalikooste: Kärpät - KalPa 3:24

Raumalla sarjakärki Lukko koki vaikeuksia ottelussa Sportia vastaan. Kamppailu eteni aina voittomaalikilpailuun asti lukemista 4–4.

Lukon sankariksi nousi lopulta Robin Press, joka laukoi jo varsinaisella peliajalla kauden 15. osumansa. Pressin onnistumisen myötä Lukolle voitto lukemin 5–4.

Maalikooste: Lukko–Sport:

Maalikooste: Lukko - Sport 4:58

Lue myös:

    Uusimmat