Kärpät teki hurjan nousun sijaisjohdon alla – Mikko Mannerin paluu päättyi pettymykseen

3:24
Maalikooste: Kärpät - KalPa

Pitkään sivussa ollut vastuuvalmentaja Mikko Manner palasi Kärppien penkin taakse miesten jääkiekkoliigan kotipelissä KalPaa vastaan.

Maajoukkuetehtävät ja niitä seurannut kahden viikon karanteeni pitivät Mannerin pois vaihtoaitiosta suuren osan helmikuusta.

Erikoista Mannerin poissaolossa oli, että pitkään tuskaisesti pelannut Kärpät käänsi kurssinsa täysin Lauri Mikkolan komennossa. Joukkue nousi Mikkolan vetovuorolla sarjan yhdeksänneltä tilalta kolmanneksi.

– Hienolta tuntui palata, vaikka jännitti todella paljon. Joukkue on mennyt paljon eteenpäin, ja valmennusjohto on tehnyt loistavaa työtä, Manner kiitteli tuuraajiaan.

Mannerin paluuottelussa neljän pelin voittovire kääntyi jälleen tappioksi, kun KalPa vei vieraspisteet 2–1-voitolla.

– Tappio harmittaa todella paljon ja syö miestä. Vaikka jäimme kaksi maalia taakse, emme kuitenkaan luovuttaneet, Manner sanoi.

Tappiosta huolimatta Kärppien peli-ilme oli huomattavasti parempi kuin helmikuun alussa.

KalPan maaleista vastasivat ensimmäisessä erässä Aapeli Räsänen ja vain 0,3 sekuntia ennen erätaukosummeria osunut Kim Nousiainen.

Kärppien kavennuksen teki maajoukkuekaranteenista vapautunut Radek Koblizek.

Kärpät ja KalPa ovat molemmat pärjänneet kauden aikana paremmin vieraissa kuin kotona. Kaikki kolme keskinäistä peliä ovat päättyneet puhtaasti KalPalle yhteismaalein 11–3. Voittonsa ansiosta KalPa nousi Kärppien ohi sarjan kolmospaikalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja