Leijonat-pakki Mikko Lehtoselta huikea heitto Miro Heiskaselle – "Katsotaan, paljonko Miro laittaa kättä taskuun"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen puolustaja Mikko Lehtonen kommentoi velmuillen pelinumerokysymystä Miro Heiskasen osalta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Avausottelu Tshekki–Suomi pe 10.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.00!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonat-pakki Lehtonen pelaa nimittäin numerolla 4, jota Suomen vahvuuteen tänään torstaina liittyvä Miro Heiskanen on käyttänyt Dallas Starsissa.

Lehtonen naurahti kysymykselle, onko Heiskanen kysynyt jo pelinumeron perään.

– Ei ole kysynyt.

Pohjois-Amerikassa on kulttuuria, että toiselle tärkeä numero voidaan antaa tälle, mutta se saattaa vaatia jotain.

– Katsotaan, paljonko Miro laittaa kättä taskuun, Lehtonen räväytti.

Vakavasti puhuen:

– Ei ole ollut mitään puhetta, enkä uskokaan, että välttämättä tulee Miron tuntien. Hän on nöyrä kaveri. Ei varmasti tee asiasta mitään ongelmaa.

Edellisen kerran Leijonissa vuonna 2018 pelatessaan Heiskanen käytti numeroa 42. Se on nyt käytössä Sami Vatasella.

"Olen tosi tyytyväinen, miten olen avannut tämän turnauksen"

Suomen pakisto täydentyy torstaina Heiskasen ohella toisella Dallas-ässällä Esa Lindellillä. Joukkueen puolustajien määrä kasvaa yhdeksään, ja kilpailu kiristyy.

– Meillä on nyt jo tosi vahva pakisto, joka on ollut näissä peleissä hyvä ja laadukas. Se on entistä vahvempi vain. Kyllä meillä tulee olemaan tosi hyvä puolustuskalusto.

Lehtosella ei pitäisi olla vahvasta asemastaan näillä näytöillä huolta. Hän oli tuoreeltaan keskiviikkona Suomen molemmissa maaleissa Ruotsia vastaan vahvasti mukana tehtyään ensimmäisen ja pedattuaan toisen, kun Leijonat taipui voittomaalikisan jälkeen 2–3. Neljään otteluun ylivoimavastuustakin nauttinut Lehtonen on nikannut tehopisteiksi 2+4=6.

– Olen tosi tyytyväinen, miten olen avannut tämän turnauksen ja pelannut täällä. Valmennus tietää varmasti, mitä minusta saa.

– Pakkipäähän tulee lisää kilpailua, ja se on varmasti hyvä asia. Silloin kaikki parantavat ja pistävät parasta pöytään.

Lehtosella on kolme MM-kisapeliä neljästä voittaneesta joukkueesta kauttaaltaan positiivinen nuotti.

– Kokonaisuudessaan olen tosi tyytyväinen, millainen joukkue meillä on rakennettu. Kyllä meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä täällä. Sitä varten olemme tänne tulleet, että voittaisimme jotain.

Lue myös:

    Uusimmat