Leijonat kokemattomalla hyökkäyksellä Moskovaan: "Rajua myllerrystä"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen lähtee melko kokemattomalla kalustolla Moskovan Euro Hockey Tour -turnaukseen.

Moskova on perinteisesti ollut paikka kokeellisemmalle pelaajamateriaalille ja sama linja jatkuu ensi viikon turnauksessakin. Hyökkäyspäässä mukana on kolme SM-liigan maajoukkuedebytanttia: SaiPan Ville Koho, JYPin Miika Lahti ja HPK:n Jere Sallinen.

Liigan kärkikahinoissa vastoin kaikkia odotuksia keikkuva SaiPa sai Kohon kautta tunnustuksen tekemisestään. 30-vuotias keskushyökkääjä on tehnyt syksyn aikana 27 ottelussa 5+8=13 pistettä.

– Kohon valinta on loistava juttu sekä hänelle itselleen että SaiPalle. On hienoa, että joukkueen menestys huomioidaan ja sieltä nousee pelaaja maajoukkueeseen. Pitkän linjan sentteri, kuvailee MTV3 MAXin kiekkoasiantuntija Hannu Aravirta.

– Täytyy sanoa, että aika rajua myllerrystä hyökkäyspäässä. Siellä on ensikertalaisten lisäksi muitakin hyvin vähillä maaotteluilla. Hyökkääjistö on kokemattoman oloinen, vaikka siellä on mukana Juhamatti Aaltonen, Tuomas Kiiskinen ja Antti Pihlström, jotka ovat olleet mukana MM-kisoissakin, Aravirta toteaa.

Aaltonen sai loppukesästä kenkää Metallurg Magnitogorskista eikä missään vaiheessa liittynyt uuden seuransa Traktor Tsheljabinskin vahvuuteen. Lopulta pelipaikka löytyi Ruotsista ja Röglen paidassa pelatuissa 15 ottelussa on syntynyt vain yksi maali.

– Hän oli pitkään ilman seuraa eikä Ruotsissakaan ole mitään ihmeellistä tapahtunut. On varmaan kevättäkin ajatellen potentiaalinen kaveri ja tappelee MM-kisapaikasta. Näkemys on varmasti se, että halutaan katsoa, missä kaveri menee ja antaa signaalia, että hän on mukana kuvioissa, Aravirta uskoo.

Lue myös:

    Uusimmat