HIFK-kohupakki yllätyskutsulla Leijoniin – "Otsikoiden takaa muutakin"

HIFK:n puolustaja Ilari Melartin valinta Suomen jääkiekkomaajoukkueseen on Moskovan EHT-ryhmän suurin yllätys.

Viime kausina lähinnä jäähypenkkiä kuluttamalla ja nyrkkejä heiluttamalla tutuksi tullut pakkijärkäle sai marraskuussa tasaisesti yli 20 minuuttia peliaikaa ottelua kohti, minkä lisäksi Melart on rikkonut jo henkilökohtaisen piste-ennätyksensä tekemällä 21 ottelussa tehot 2+6=8.

– Kaveri on kaikkien otsikoiden jälkeen maajoukkuepelaaja. Se on hienoa osoitus, ettei hän ole otsikoiden vanki, vaan sieltä löytyy muutakin, toteaa MTV3 MAXin kiekkoasiantuntija Hannu Aravirta.

SM-liigasta Leijonien puolustukseen mahtuivat tällä kertaa myös JYPin Kristian Näkyvä, Jokereiden Teemu Eronen ja Aravirran valmentaman Kärppien Atte Ohtamaa. Näistä Näkyvä ja Ohtamaa ovat Melartin tapaan maajoukkueen ensikertalaisia.

– Tässä on selvästi haettu erityyppisiä puolustajia: Melart ja Ohtamaa ovat yleispuolustajia ja Näkyvä sekä Eronen kiekollisia puolustajia ja varmasti myös ylivoimapelaajia, Aravirta arvioi.

Maaottelukokemusta peräpäähän tuovat MM-tasolla meritoituneet Lasse Kukkonen, Sami Lepistö ja Mikko Mäenpää. Kahdeksikon täydentää pitkän Pohjois-Amerikan reissun jälkeen Venäjälle siirtynyt Teemu Laakso.

22-vuotias Näkyvä on paukuttanut tällä kaudella SM-liigassa 3+14=17 pistettä. Viime peleissä on ollut pisteiden valossa hiljaisempaa, mutta huikean alkukauden jälkeen moni povasi häntä mukaan jo marraskuun Karjala-turnaukseen. Aravirran mielestä se olisi ollut jo poikkeuksellinen ratkaisu.

– Siellä mukana olivat samalta osastolta Petteri Nummelin ja Teemu Eronen. Niin se vain menee, että pitää olla ihan sensaatiomainen ennen kuin maajoukkueavaus tapahtuu Karjala-turnauksessa, Aravirta näkee.

Lue myös:

    Uusimmat