Leijonat kohtaava pelaaja avaa brittikiekon vaikeita lähtökohtia – "Varmaankin ainoa maa näissä kisoissa"

Iso-Britannia on mukana jääkiekon MM-kisojen A-sarjassa 25 vuoden tauon jälkeen. Joukkue on pelannut kevään kisoissa neljä ottelua, joista se on hävinnyt kaikki. Joukkueen 32-vuotias puolustaja Mark Richardson on positiivisin mielin mahdollisuudesta pelata MM-tasolla.

– Tapahtuipa tässä turnauksessa mitä tahansa, tämä on ikimuistoinen kokemus meille pelata maailman parhaita pelaajia vastaan. Olemme ylpeitä, joten emme tulleet tänne nöyristelemään, vaan pelaamaan voitoista. Tästä ei ole kuin suunta ylöspäin, Richardson sanoo perjantaisen Suomi-ottelun alla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Britannia perjantaina 17.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Britanniasta löytyy noin 3 500 jääkiekkoa pelaavaa miestä ja 68 jäähallia. Vertauskuvallisesti Suomesta löytyy lähes 300 jäähallia ja miespuolisten harrastajienkin määrä on melkein kymmenkertainen britteihin verrattuna.

– Olemme oikealla tiellä Iso-Britanniassa. Meillä on muutama joukkue, joka vetää halliin 5 000-6 000 henkeä. Joukkueeni Cardiff Devilsin peleissä käy yli kolme tuhatta katsojaa joka pelissä, se on todella suosittua, Richardson hehkuttaa.

– Isoin ongelma tällä hetkellä on televisiointi, joka kasvattaisi lajin suosiota ja seurojen varallisuutta. Olemme varmaankin ainoa maa näissä kisoissa, joka ei saa kotimaassaan minkäänlaista rahallista tukea. Se auttaisi nimenomaan ruohonjuuritasolla junioreita jääkiekon pariin, Richardson lisää.

Iso-Britannia on lohkonsa ainoa joukkue, jolla on pistetili yhä avaamatta. Maaliero on karu 4-26.

Richardsonilta sekä hänen seurajoukkueeltaan löytyy kokemusta suomalaisille tutusta Champions Hockey League-sarjasta.

– Se on ollut erittäin hieno kokemus. Olen pelannut siellä joukkueeni kanssa kahtena viime vuonna ja olemme mukana jälleen ensi kaudella. Toivottavasti kohtaisimme uusia vastustajia, esimerkiksi Suomesta. Olemme saaneet vastaamme usein joukkueita Ruotsista tai Sveitsistä.

Lue myös:

    Uusimmat