Leijonat joutui pinteeseen – sitten rävähti käyntiin tähtipakin hattutemppushow

Suomi nousi kahden maalin takaa ja päihitti Latvian miesten jääkiekkomaaottelussa Riiassa maalein 3–2. Kaikki Leijonien maalit iski puolustaja Oliwer Kaski.

Suomi voitti eilen Latvian jatkoajalla 3–2, minkä jälkeen joukkueet iskivät uudelleen yhteen tänään torstaina. Latvia näytti jo olevan vahvoilla johdettuaan peliä pitkälle kolmanteen erään 2–0, mutta Suomi nousi kolmannen erän puolivälin jälkeen rinnalle ja ohi, kun Oliwer Kaski alkoi mättää maaleja.

Vuoden 2019 maailmanmestari hiljensi Riian yleisön kihauttamalla kolme osumaa neljään minuuttiin ja 24 sekuntiin. Kaski tulitti ensimmäisen ja kolmannen maalinsa lyöntilaukauksella ja viritti välissä syntyneessä osumassaan terävän rannelaukauksen.

Puolustajapari Rasmus Rissanen ja hyökkääjä Konsta Helenius olivat kumpikin alustamassa kahta osumaa. Hyökkääjä Julius Mattila sai yhden syöttöpisteen.

Latviankin maalit teki yksi pelaaja. Haralds Egle ohjasi kummankin niistä ylivoimalla, ensimmäisen avauserässä ja toisen toisessa erässä. Ralfs Freibergs ja Roberts Bukarts keräsivät kaksi syöttöpistettä mieheen.

Latvia oli viimevuotisten MM-kisojen sensaatiojoukkue. Se ylsi jääkiekkohistoriansa ensimmäiseen MM-mitaliin, pronssiin.

Seuraavaksi liuta Ruotsi-otteluita

Suomi pelaa seuraavat neljä otteluaan Ruotsia vastaan. Ensin joukkueet kohtaavat tulevalla viikolla torstaina Jyväskylässä ja perjantaina Mikkelissä.

Pelit ovat myös valmistautumista kohti toukokuussa Tshekissä pelattavaa MM-turnausta.