Leijonaluotsi Marjamäki: Haapala voi tehdä "savinaiset"

Tapparan kultakypärältä Henrik Haapalalta voi odottaa tehoja myös maajoukkueessa, näkee Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki. 

SM-liigan pistepörssiä johtava Haapala on yksi mielenkiintoisimmista pelaajista Leijonien nipussa Venäjän turnauksessa. Maajoukkuedebytantti viilettää samassa ketjussa Miro Aaltosen ja Teemu Hartikaisen kanssa.

Haapalan seuratoveri ja liigan pistepörssin kakkosmies Veli-Matti Savinainen loisti Karjala-turnauksessa marraskuussa. Nyt Haapalalla on mahdollisuus seurata Savinaisen esimerkkiä ja jatkaa omalta osaltaan onnistunutta syksyä myös Leijonissa.

– Yleensä on ollut sellainen fiilis, että hyvä itseluottamus ja menestys seurajoukkueesta tarttuu tänne, hyvänä esimerkkinä Veli-Matti Savinainen Karjala-turnauksessa. Kyllä minulla on hyvät positiiviset fiilikset myös Haapalasta, ja monesta muustakin pelaajasta. Miksi hän ei tulisi onnistumaan? Haaste on tietenkin isompi kuin kotoisissa sarjoissa, Marjamäki kommentoi MTV Sportille.  

Marjamäki summaa hyökkääjän kehityksen taustoja pääkuvan videossa. Alla Haapalan omat mietteet tulevasta maajoukkuedebyytistä.

Lue myös:

    Uusimmat