Leijonien yllätysvalinta myöntää: "Kutsu tuli aika puskista"

Liigassa hurmaava Arttu Ruotsalainen Leijonat-kutsusta:"Aika yllätyksenä tuli" 4:18

Tämän viikon Karjala-turnauksessa Leijonat marssittaa jäälle useita A-maajoukkuedebytantteja. Yksi näistä on Ilveksen hyökkääjä Arttu Ruotsalainen, jota voi pitää pienenä yllätysvalintana. Kutsun takana on kuitenkin merkittävä tekijä: Ruotsalainen on ollut kuuma pelaaja alkukaudella Liigassa.

21-vuotias hyökkääjä on rikkomassa kovaa vauhtia henkilökohtaisen piste-ennätyksensä SM-liigassa. Viime kaudella Ruotsalainen nakutti 60 runkosarjaottelussa tehot 9+11=20. Nyt, 18 ottelun jälkeen, Ruotsalaisella on jo kasassa 16 (7+9) tehopistettä.

Aiemmin Ruotsalainen on nähty sekä alle 18-vuotiaiden että alle 20-vuotiaiden maajoukkueissa.

Vaikka Ruotsalainen on aloittanut liigakauden enemmän kuin hyvin, pääsi Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen puhelu yllättämään.

– En osannut yhtään odottaa. Kyllä se aika puskista tuli, Ruotsalainen myöntää MTV Sportille.

Tiistain harjoituksissa Ruotsalainen pääsi heti kovien nimien vierelle, kun hänet istutettiin KHL-hyökkääjien Teemu Hartikaisen ja Miro Aaltosen vierelle.

– Rohkea pelaaminen, joka on tuottanut tulosta alkukaudella Liigassa, sitä pyrin tuomaan myös tänne, Ruotsalainen sanoi omista odotuksistaan tulevaa turnausten ajatellen.

Mitä tekijöitä Ruotsalaisen vahvan alkukauden takaa löytyy? Millainen merkitys Ilves-luotsi Karri Kivellä on ollut Ruotsalaisen vahvan alkukauden takana?

Muun muassa tästä ja Ruotsalaisen omia ajatuksia urakehityksestä nähtävillä ylhäällä olevalta videolta.

KATSO MYÖS: TPS-tähti Oula Palve debytoi Ruotsalaisen tapaan A-maajoukkueessa Karjala-turnauksessa. Palve linjaa suoraan kovan uratavoitteen. Video näkyy alta: 


Lue myös:

    Uusimmat