Leijona karjuu ja nauraa! Esa Tikkasen mukaan Venäjä kaatuu, jos alkusarjasta tuttu ele vaihtopenkillä pysyy Leijonien kasvoilla: "Se antaa sitä rentoutta"

Jääkiekkolegenda Esa Tikkanen luottaa Leijoniin MM-välierässä Venäjää vastaan. Tärkeintä on, ettei itänaapuri saa rulettiaan käyntiin heti ottelun alussa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa

– Taklataan järkevästi, ei oteta jäähyjä – mitä pidemmälle ottelu etenee tasaisena, se antaa Suomelle mahdollisuuden voittaa. On pidettävä kiekkoa, ei räiskittävä. Pitkiä hyökkäyksiä. Tulee vaikea peli, jos Venäjä pääsee avauserässä parin maalin johtoon, tossulätkän hyväntekeväisyysturnauksesta MTV Urheilun tavoittama Tikkanen tuumaa.

Tikkanen seurasi Leijonien otteita paikan päällä Kosicen alkusarjassa. Yksi piirre Suomen ryhmässä raotti menestyksen salaisuutta – kovat pelit eivät saaneet kypärää tai edes sen remmiä puristamaan.

– Pojat naureskeli vaihtojen jälkeen. Se antaa sitä rentoutta, Tikkanen tietää.

Leijonien vahvuutena on niin Tikkasen kuin muidenkin alan asiantuntijoiden mukaan ollut mitä yhteenhitsatuin joukkuepeli. Sitä on edesauttanut se, että lähes kaikki pelaajat ovat harjoitelleet neljä viikkoa yhdessä.

– (Kaapo) Kakko on mahtava pelaaja, mutta hänkään ei pysty voittamaan pelejä yksin. Koko ketju on toiminut, (Harri) Pesonen ja (Sakari) Manninen, Tikkanen kehuu.

Katso koko haastattelu oheiselta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat