Mainos

Lehtien yhteisgallup: Punavihreä hallituspohja kelpaisi suomalaisille

Maaseudun Tulevaisuuden, Hufvudstadsbladetin ja Verkkouutisten yhteisgallupissa punavihreä hallituspohja nousi suosituimmaksi vaihtoehdoksi. 

MT:n, HBL:n ja Verkkouutisten gallupin mukaan suomalaiset pitävät mieluisempana mahdollisena hallituspohjana SDP:n, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n muodostamaa hallitusta. Tällaista hallituspohjaa piti mieluisimpana 21 prosenttia vastaajista. 

Tutkimuksesta selvisi myös minkälaisen hallituspohjan kanssa voisi vastaaja elää. 34 prosenttia vastaajista voisi vähintään elää punavihreän hallituspohjan kanssa.

Toiseksi mieluisin hallituspohja on kyselyn perusteella kolmen suuren, eli SDP:n, kokoomuksen ja keskustan muodostama hallitus. Kolmantena on kokoomuksen, keskustan, kristillisdemokraattien ja RKP:n muodostama porvaripohja.

21 prosenttia vastanneista ei osannut sanoa suosikkiaan hallituspohjaksi. 

Mielipidemittauksen toteutti tilaajille tilasivat yhteisesti Hufvudstadsbladet, Maaseudun Tulevaisuus ja Verkkouutiset ja sen toteutti Kantar TNS. Tutkimuksessa haastateltiin 1001 suomalaista kesäkuun viimeisellä viikolla. Tulosten tilastollinen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja