Lehti: Ottotytär syyttää Woody Allenia seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Ohjaaja Woody Allenin adoptiotytär Dylan Farrow syyttää Allenin käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi, kun Farrow oli 7-vuotias. Farrow kertoo asiasta avoimessa kirjeessä New York Timesissa.

– Woody Allen vei minut talomme toisen kerroksen ullakolle ja käski minut vatsalleni leikkimään veljeni sähköjunalla. Sitten hän teki minulle seksuaalista väkivaltaa, Farrow kirjoittaa.

– Hän kuiskaili minulle samalla, että olen hyvä tyttö, tämä on heidän välinen salaisuutensa ja että minusta tulee tähti hänen elokuviinsa, Farrow jatkoi.

Farrow kertoi pakoilleensa Allenia usein.

– En pitänyt, kun jouduin hänen kanssaan samaan petiin ja hänellä oli yllä vain alusvaatteensa. En pitänyt, kun hän laski päänsä alastomalle lantiolleni ja hengitti ulos ja sisään. Tämä oli niin yleistä, että pidin sitä normaalina. Mutta se, mitä ullakolla tapahtui, tuntui erilaiselta, enkä voi pitää enää salaisuutta.

Allen kiisti väitteen 1990-luvulla

Allen jätti 1990-luvulla Farrow'n äidin, näyttelijä Mia Farrow'n aloitettuaan suhteen näyttelijän adoptiotyttären Soon-Yi Previnin kanssa. Tuolloin puhjenneessa huoltajuuskiistassa Allenia vastaan esitettiin hyväksikäyttösyytöksiä, jotka jäivät näyttämättä toteen. Allen itse kiisti ne.

Nyt Farrow haluaa kertoa kaiken, koska Allenin saama Golden Globe -elämäntyöpalkinto ja uusin Oscar-ehdokkuus tuntuivat hänestä henkilökohtaiselta loukkaukselta.

Farrow kertoo saaneensa useita yhteydenottoja muilta seksuaalisen hyväksikäytön uhreilta.

– He ovat antaneet minulle syyn olla olematta hiljaa. Vaikka vain siksi, että muutkin tietävät, ettei heidän tarvitse vaieta.

Farrowin mukaan Woody Allen on elävä todiste siitä, ettei yhteiskuntamme pidä huolta seksuaalsisen väkivallan uhreista. Hän vetoaa myös Allenin elokuvista tuttuihin tähtiin.

– Mitä jos se olisi ollut sinun lapsesi, Cate Blanchett? Alec Baldwin? Mitä jo se olisit ollut sinä, Scarlett Johansson? Diane Keaton, sinä tunsit minut, kun olin pieni. Oletko unohtanut minut?

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat