Viking Mariella-aluksella iso vesivahinko – matkustajia hätämajoituksessa

Moni Viking Mariella -risteilyaluksella Tukholmasta Helsinkiin matkustanut asiakas joutui ikävään tilanteeseen, kun laaja vesivahinko kasteli pahoin useita hyttejä.

Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander vahvistaa tapauksen MTV:lle. Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat

Kymmeniä hyttejä kastui

Laivassa tapahtui putkistovuoto noin kello 22.30 aikaan launtai-iltana, minkä takia aluksen neljännessä ja viidennessä kerroksessa lainehti vesi. 

– Vuoto paikalistettiin kohtuullisen pian. Vettä vuosi kohtuullisen runsaasti hyttikäytäville ja joihinkin hytteihin. Vuoto tapahtui laivan keskivaiheilla. Hyttejä vaurioitui kapteenin mukaan noin 50, Takolander kertoo. 

Hän pahoittelee matkustajille koituvaa haittaa täyteen myydyllä aluksella. 

– Kauhen ikävähän tämä yllättävä tilanne on. Osa matkustajista on ollut tohkeissaan, kun hytin lattialla on vettä. Heille kuitenkin tiedotettiin asiasta nopeasti ja järjestimme hätämajoitusta laivan kokoustiloihin. Sinänsä mikään ei estänyt yöpymistä hyteissä paitsi märkä lattia. 

Ei paniikkia

Takolander korostaa, että laivalle tai matkustajille ei koitunut minkäänlaista vaaraa. 

– Tietojeni mukaan mitään paniikkia tai kaaosta ei syntynyt. 

Hänen mukaansa Viking Linella ei olla vielä ehditty pohtimaan sitä, minkälainen korvaus kastuissa hyteissä matkanneille maksetaan. Kastuneet matkatavarat korvataan. 

Viking Mariellan on tarkoitus lähteä huomenna illalla takaisin Tukholmaan. Takolanderin mukaan vesivahinko ei uhkaa matkaa, mutta joitakin hyttejä saattaa olla pois käytöstä. 

Mariella saapuu tänään Helsingin satamaan kello 10 jälkeen aamupäivällä. 

6.32: Otsikkoon korjattu kirjoitusvirhe laivan nimessä.  


Lue myös:

    Uusimmat