Lehdet: Tullin sisäiset sotkut taas tapetilla – pääjohtajasta kantelu

Eduskunnan oikeusasiamiestä on pyydetty selvittämään Tullin virkavapaalla olevan pääjohtajan Antti Hartikaisen toimintaa, kertovat Etelä-Saimaa ja Vartti Etelä-Karjala.

Kantelijat haluavat oikeusasiamiehen tutkivan Hartikaisen toimintaa sekä Tullin pääjohtajana että sitä edeltävänä aikana, jolloin Hartikainen oli Rajavartiolaitoksen palveluksessa.  

Kahden tullin virkamiehen tekemä kantelu koskee muun muassa Hartikaisen menettelyä oman vaimonsa palkkaamisessa Tulliin, mutta myös muita asioita. Hartikaisen on määrä palata pääjohtaja tehtävään kesäkuun alussa.  

Lehdet kertovat myös, että piakkoin eläkkeelle jäävä Tullin vt. pääjohtaja Leo Nissinen nimitti liki viime töinään valvontaosaston johtajan virkaan valvontajohtaja Sami Rakshitin Tullin sisältä, vaikka sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) oli kehottanut jättämään nimityksen Hartikaiselle.  

Tullin sisäinen tilanne nousi julkisuuteen viime syksynä, kun valtiovarainministeriö kertoi asettaneensa selvitysryhmän tutkimaan Tullin toimintakulttuuria ja johtamista. Ministeriö oli aiemmin saanut vihiä, että Hartikainen olisi pyrkinyt edistämään vaimonsa pääsyä töihin Tulliin.  

Räsänen päätti helmikuussa, että Hartikainen voi jatkaa tehtävässään ja että tälle annetaan vakava huomautus ja toimintaohje.  

Lue myös:

    Uusimmat