Mainos

IL: Tullin pääjohtajaa ollaan siirtämässä syrjään

Iltalehden mukaan valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) alainen valtiovarainministeriö valmistelee Tullin pääjohtajan Antti Hartikaisen syrjään siirtämistä.

Lehden tietojen mukaan ministeriö on ehdottanut Hartikaiselle tehtävää muun muassa ulkoministeriöstä.

Lehden mukaan Hartikaista ollaan siirtämässä syrjään valtion virkamieslain 22 pykälän perusteella. Sen mukaan virkamies voidaan asettaa enintään kahden vuoden ajaksi valtioneuvoston käytettäväksi silloin, kun siihen on valtion tehtävien hoitamiseen perustuva erityinen syy.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Tullista vastaava valtiovarainministeriö etsii Hartikaiselle sopivan "erityistehtävän", jota tämä määrätään hoitamaan, lehti kirjoittaa.

Keskiviikkona apulaisoikeusasiamies totesi, että pääjohtaja Hartikainen oli menetellyt hallintolain vastaisesti Tullin johtoryhmän kokouksessa, jossa käsiteltiin tehtävien täyttämistä tälle vuodelle.

Apulaisoikeusasiamiehen mukaan Hartikainen oli esteellinen ja hänen olisi pitänyt poistua kokouksesta. Hartikaisen puoliso oli viime vuonna käsitellyn kaltaisessa määräaikaisessa virkasuhteessa.

Hartikainen jääväsi itsensä kokouksessa, mutta ei poistunut asian käsittelyn ajaksi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.