Lego Masters -juontaja Jaakko Saariluoma hehkuttaa kisaajia: "He laittavat oman persoonansa peliin ja tekevät omat teoksensa"

Suomen parasta Lego-rakentajaa etsitään 8:40
Nyt etsitään Suomen parasta Lego-rakentajaa!

LEGO Masters -ohjelma alkaa 17. maaliskuuta ja ohjelman juontaa Jaakko Saariluoma

LEGO Masters Suomi -sarjassa kahdeksan kahden henkilön joukkuetta kilpailevat Suomen parhaan Lego-rakentajan tittelistä ja 10000 euron rahapalkinnosta. Ohjelman juontajana nähdään Jaakko Saariluoma.

Saariluoma sanoo ohjelman olevan kiinnostava sen erilaisuuden takia. Vaikka kyseessä on kilpailu, niin suuri ero muihin kisailuohjelmiin oli hänen mukaansa siinä, kuinka kisaajat kannustivat ja tsemppasivat toisiaan. Oman lisänsä kilpailuun tuo tuomarina toimiva Esa Nousiainen, joka työskentelee Legolla luovana johtajana. Saariluoma kertoo ihailevansa Nousiaisen ammattitaitoa, sekä omistautuneisuutta Legoja kohtaan.  

Saariluoma kertoo olleensa innoissaan, kun hänelle tarjottiin juontajan pestiä. Omaa rakennuskokemusta hänellä on nuoruudesta, mutta kertoo rakennelleensa myös aikuisiällä oman jälkikasvunsa kanssa.

Kilpailijoista Saariluoma kertoo, että luvassa on moninaisia persoonia. Osa kilpailijoista on aikuisia ja osa nuorempia, mutta kyseessä on kuitenkin kilpailu, jossa kilpaillaan tosissaan.

– Kyseessä on nimenomaan kilpailijoiden ohjelma. He laittavat oman persoonansa peliin ja tekevät omat teoksensa. Katsojat varmasti löytävät suosikkinsa kilpailijoiden joukosta.

Ohjelman tuomarina toimivaa Esa Nousiaista Saarilehto kehuu vuolaasti.

– Oli äärimmäisen mielenkiintoista kuunnella legoammattilaisen analyyseja kilpailijoiden teoksista. Oli jännä kuulla, kuinka lämmintä, mutta kriittistä ja tarkkaa palautetta hän antoi.

Saariluoma sanoo ihailevansa kilpailijoiden mielikuvitusta. Joukkueilla oli käytössään kolme miljoonaa palikkaa, mutta ei ohjeita, vaan kaikki rakennelmat piti suunnitella alusta asti itse.

– Yksi hienoimmista tehtäväistä oli ehdottomasti, kun kilpailijoiden piti rakentaa ilmassa roikkuvaan palikkaan jatkoa, tai vastaavasti suunnitella pahiksen päämaja, Saariluoma nauraa.

Ohjelma on Saariluoman mukaan hauska ja hienosti toteutettu. Hän sanoo, että kyseessä on erilainen kilpailuohjelma, joka varmasti hämmästyttää ja saa hyvälle mielelle.

Lego Masters Suomi 17. maaliskuuta alkaen MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.


Lue myös:

    Uusimmat