Kaksoset Janette ja Jami ottavat LEGO Masters -kisan tosissaan: "Kyllä tässä joka päivä ollaan treenattu hiki hatussa"

Kaksoset Janette ja Jami Lego Masters Suomi -kilpailusta: "Kyllä tässä joka päivä ollaan treenattu hiki hatussa" 3:26
Janette ja Jami kertoivat MTV Uutisten haastattelussa siitä, kuinka he päätyivät hakemaan kilpailuun.

Kaksossisaret Janette ja Jami kilpailevat Lego Masters -tittelistä.

LEGO Masters Suomi-ohjelman uudella kaudella maan parhaat Lego-rakentajat ottavat jälleen mittaa toisistaan ja tavoittelevat Lego Masters Suomi -titteliä. Ohjelman tuomarina nähdään tuttuun tapaan Esa Nousiainen ja ohjelman juontaa Jaakko Saariluoma.

Kisan uudella kaudella nähdään porilaiset 42-vuotiaat kaksoset Janette ja Jami. Sisarukset kertovat rakentaneensa lapsena paljonkin ja nyt vanha harrastus on tullut takaisin elämään. Molemmat ovat taiteellisia ihmisiä ja erityisesti musiikki on lähellä kaksosten sydämiä.

Lego Masters -ohjelmaan Janette ja Jami lähtivät Jamin toimesta, joka kertoo innostuneensa ohjelman ensimmäisestä kaudesta. Janette tunnustautuu olevansa suuri Lego Masters -fani.

– Jami kertoi hakeneensa uudelle kaudelle ja ihmettelin, että miksi hän ei ole pyytänyt minua mukaan. Sen jälkeen piti laittaa toinen hakemus tulemaan ja täällä sitä nyt ollaan, Janette nauraa.

Kaksoset kertovat, että vaikka he ovat lapsena rakennelleet Legoilla, niin ohjelmaan päästyään he ovat joutuneet harjoittelemaan todella paljon.

– Kyllä tässä joka päivä ollaan treenattu hiki hatussa, Janette sanoo

– Suurin piirtein puoli vuotta, Jami lisää.

Vaikka kaksikko on rakennellut miltei aina yhdessä, niin erimielisyyksiltä on vältytty. Molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että heillä on erityinen yhteys ja he uskovat sen olevan myös vahvuus kisassa.

– Molemmat tietävät mikä näyttää hyvältä ja molemmilla on sama maku. Olemme myös rakennustaidoissa samalla tasolla, kaksikko toteaa yhteen ääneen.

Kilpailussa nähtäviin tehtäviin erityisesti Jamilla on omat toiveensa.

– Olen treenannut eläinhahmojen rakentamista ja se tuntui aluksi vaikealta, joten olisi kiva, jos yhden sellaisen pääsisi tekemään, Jami pohtii.

Voitosta sisarukset eivät osaa vielä tässä vaiheessa kisaa haaveilla.

– Me olemme täällä pitämässä hauskaa yksi tehtävä kerrallaan ja nautimme joka hetkestä. Se on meidän missio, Janette lopettaa.

LEGO Masters Suomi, 2. tuotantokausi sunnuntaisin 19.30 alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Seuraava jakso julkaistaan ennakkoon MTV Katsomossa finaalia lukuun ottamatta.

Lue myös:

    Uusimmat