"Mitä v***ua he tekevät pelillemme?" – uusi VAR-skandaali velloo Valioliigan jättiottelun alla

Tottenham jäi Valioliigassa lauantaina 1-1-tasapeliin Sheffield Unitedin kanssa. Ottelun puheenaihe oli kuitenkin jälleen kerran uusi kyseenalainen lopputulokseen vaikuttanut VAR-tuomio. Englantilainen jalkapallolegenda Gary Lineker oli ymmällään ratkaisusta.

Eteläkorealainen Son Heung-min vei Tottenhamin johtoon 58. minuutilla. Sheffield Unitedin tasoitumaalista vastasi George Baldock, mutta ennen sitä joukkue toimitti pallon maaliin.

VAR-tuomaristoa johtanut Jonathan Moss katsoi kuitenkin neljä minuuttia kestäneen tarkastuksen jälkeen Sheffieldin John Lundstramin varpaan olleen paitsiossa.

(juttu jatkuu twiitin jälkeen)

Englantilainen jalkapallolegenda ja vaikuttaja Gary Lineker puhisi tilanteesta Twitterissä.

– VAR toimi huonoimmillaan, kun se hylkäsi Sheffield Unitedin tasoitusmaalin paitsiona, jota on millään tavalla mahdoton nähdä. Mitä v***ua he tekevät pelillemme, Lineker sähisi.

(juttu jatkuu twiitin jälkeen)

Sheffield Unitedin päävalmentaja Chris Wilder on uupunut aiheesta puhumiseen.

– Olen sataprosenttisesti kyllästynyt keskusteluun. Se nousee pääpuheenaiheeksi ennen ja jälkeen jokaisen ottelun, Wilder sanoi Guardianin mukaan.

– Tietyt osat siitä (VAR:ista) pilaavat peliä. Järjestelmä on syytä tutkia kesällä tarkasti läpi.

Tyrmistystä herättänyt VAR-päätös ei ollut Valioliigassa tällä kaudella ensimmäinen, vaan videotuomaroinnin kiistanalaiset päätökset ovat herättäneet keskustelua viikosta toiseen.

VAR:in toiminta on tarkan seurannan alla myös sunnuntai-iltana, kun Valioliigan mestaruustaistelun jättiottelu Liverpoolin ja Manchester Cityn välillä pelataan Anfieldillä.

Lue myös:

    Uusimmat