Jättiyllätys EM-kisoissa! Belgia möhli pahemman kerran

Jalkapallon EM-kisojen huippumaa Belgia kärsi yllättävän 0–1-tappion Slovakialle avauspelissään maanantai-iltana.

Slovakia osui jo seitsemännellä minuutilla. Jeremy Dokun karmaiseva harhasyöttö oman rangaistusalueen sisällä avasi kultaisen maalintekosauman Slovakialle.

Robert Bozenik laukoi ensin voimalla kohti maalia, eikä belgialaisvahti Koen Casteels saanut pidettyä laukausta hyppysissään. Ivan Schranz ehti irtopalloon ensimmäisenä ja ujutti pallon sisään. 1-0.

Belgialla oli useampi sauma tasoittaa peli ja mennä johtoonkin, mutta etenkin tähtihyökkääjä Romelu Lukakulla oli vaikea päivä maalin edessä.

Avausjaksolla 31-vuotias hassasi kaksi loistopaikkaa lähietäisyydeltä. Tunnin kohdalla hänen tasoituksensa hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen paitsiona. Hetkeä myöhemmin Johan Bakayokon laukaus siivottiin pois maaliviivalta.

Neljä minuuttia ennen päätösvihellystä Lukaku latasi pallon sisään vielä toistamiseen. Osuma hylättiin kuitenkin taas kerran VAR-tarkastuksen jälkeen, kun maalin syöttäneen Ikoma Lois Opendan huomattiin osuneen kädellään palloon.

Lopulta Slovakia sinnitteli ja vei voiton. Martin Dubravka otti tolppiensa välissä viisi isoa torjuntaa.

Vaikka Belgia oli jokseenkin epäonnekas VAR-tuomioiden kanssa, on sen parannettava otteitaan merkittävästi edetäkseen lohkosta jatkoon. Se pelaa E-lohkossa Romanian ja Ukrainan kanssa.

Romania, jonka Belgia kohtaa seuraavaksi lauantai-iltana, otti aiemmin tänään ison 3–0-voiton Ukrainasta.