Mainos

Legendaarista Chewbaccaa esittävä suomalainen hävisi lumisodan Woody Harrelsonille: "En uskaltanut heittää häntä naamaan"

0:38

Joonas Suotamo nähdään kolmatta kertaa valkokankailla karvaisena Tähtien sota -hahmo Chewbaccana. Ron Howardin ohjaama Solo: A Star Wars Story saa ensi-iltansa tänään keskiviikkona.

Katso videolta Joonas Suotamon terveiset suomalaisille Tähtien sota -faneille!

Suomalaisnäyttelijä Joonas Suotamo, 31, on näytellyt kahdessa viimeisessä Tähtien sota -elokuvassa (Star Wars: The Force Awakens, 2015, Star Wars: The Last Jedi, 2017) karvaista wookie-jättiä Chewbaccaa.

Suotamo nähdään myös nuoresta Han Solosta kertovassa Solo: A Star Wars Story -spin-off-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa tänään keskiviikkona 23. toukokuuta.

Elokuva ei syntynyt ongelmitta. Solo: A Star Wars Storyn ohjaajiksi oli kiinnitettty alun perin muun muassa 21 Jump Street- ja 22 Jump Street -elokuvien (2012 ja 2014) sekä Lego-elokuvan (2014) ohjaajakaksikko Phil Lord ja Chris Miller.

Kuvaukset käynnistyivät kaksikon johdolla tammikuussa 2017, mutta saman vuoden kesäkuussa Lord ja Miller kuitenkin luopuivat ohjauspestistään luovien erimielisyyksien vuoksi.

Projektin otti haltuun Kaunis mieli -elokuvasta (2002) parhaan ohjaajan ja parhaan elokuvan Oscar-palkinnot pokannut Ron Howard, 63.

– Elokuvan tekeminen oli pitkä työrupeama, mutta se sujui erittäin hyvässä huomassa. Ron Howardin visio ja omistautuminen ohjaajan ammattiin avasi silmät. Se oli upeaa seurattavaa, Suotamo kertoo MTV.fin haastattelussa.

– Alkuperäisten ohjaajien kanssa tuli näkemyseroja ja Howard jatkoi työtä saman käsikirjoituksen kanssa. Vaikka toiminta oli ripeää ja aika vähän sai millään tapaa lepuuttaa Chewbaccan asussa hikoillessa, niin hauskaa oli silti.

Ohjaajan vaihtuminen ei vaikuttanut Suotamon työhön.

– Olin vähän kuin lapsi avioerotilanteessa. En saanut tietää vaihdoksen syistä pahemmin mitään, hän naurahtaa.

– Ron Howardin kanssa työskenteleminen oli oikein mukavaa. Hän oli kunnioittava, mutta myös niin keskittynyt työhönsä, että hänen työtapaansa oli pakko ihailla.

Onko Chewbaccan kuumaan karva-asuun pukeutuminen alkanut missään vaiheessa kyllästyttää Joonas Suotamoa?

– Ei. Ei siihen tule ikinä kyllästymään, hän toteaa.

– Siihen pukuun pukeutumisessa parasta on se, että Chewbacca tuottaa niin paljon iloa ympärilleen. Se hahmo itsessään on parasta.

Suotamoa ei juurikaan tunnisteta kaduilla. Hän ei uskalla puhua jatkostaan elokuvasarjassa vielä mitään. Seuraava Tähtien sota -elokuva, vielä vailla virallista nimeä oleva Episodi IX saa ensi-iltansa vuoden 2019 lopulla.

– Aika rauhassa saan kävellä. Kävelen niin eri tavalla kuin Chewbacca kävelee ja olen niin eri tavalla sen puvun sisällä kuin olen normaalisti, Suotamo kertoo.

– Jatkosta on ehkä vielä aikaista puhua. En uskalla spekuloida mitään. Tosi innoissani olen ohjaajavalinnasta eli siitä, että Episodi VII:n ohjannut J.J. Abrams ohjaa myös yhdeksännen osan.

Haastattelun aikana haukotuksia pidätelleestä Suotamosta tuli kuluvan vuoden alussa poikalapsen isä.

Aatos on valvottanut lähinnä äitiään. Tämä elokuvaa promotoimassa matkustaminen tuntuu hieman kintereissä, Suotamo sanoo.

– Aatoksen kanssa kaikki on mennyt tosi hyvin. Kiitos kihlattuni Millan, homma niin sanotusti skulaa.

2:16

Han Solon roolissa on nähty aiemmissa Tähtien sota -elokuvissa Harrison Ford, mutta uudessa elokuvassa nuorta Soloa esittää Alden Ehrenreich.

Elokuvaa tähdittävät myös muun muassa Donald Glover, Game of Thrones -sarjasta tuttu Emilia Clarke ja vastikään Oscar-ehdokkaana roolistaan Three Billboards Outside Ebbing, Missouri -elokuvassa ollut Woody Harrelson.

Mikä on hulluinta, mitä Suotamolle on tapahtunut Tähtien sota -elokuvien kuvauksissa?

– Olimme lumisotaa Woody Harrelsonin kanssa. Minä hävisin. En uskaltanut heittää häntä naamaan.

---

Solo: A Star Wars Story nyt elokuvateattereissa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja