Legendaarisen Bon Jovi -yhtyeen kosketinsoittaja hehkuttaa suomalaisia faneja: "He ovat aina tukeneet meitä"

David Bryan on yksi Bon Jovin perustajajäsenistä.

Maailman suurimpiin rockyhtyeisiin kuuluva Bon Jovi keikkailee kesällä Tallinnan Laululavalla. This House Is Not For Sale -maailmankiertue pysähtyy Tallinnassa sunnuntaina 2. kesäkuuta.

Bon Jovi -yhtyeen kosketinsoittaja David Bryan kertoo MTV Uutisille, että luvassa on suuri ja hauska stadionrockshow.

– Olemme kiertäneet kaikkialla muualla paitsi Euroopassa. Nyt olemme innoissamme, että kiertue tulee Eurooppaan, hän kertoo.

This House Is Not For Sale -kiertue on nimetty yhtyeen viimeisimmän, vuonna 2016 ilmestyneen albumin mukaan. Laululavalla nähdään David Bryanin lisäksi nokkamies Jon Bon Jovi, alkuperäisjäsen Tico Torres, pitkäaikainen basisti Hugh McDonald, tuottajakumppani ja lauluntekijä John Shanks, multi-instrumentalisti Everett Bradley ja pääkitaristi Phil X.

Vaikka Bon Jovin kiertue ei tällä kertaa ulotu Suomeen, yhtye on nähty Suomessa vuosien varrella monta kertaa. Edellisen kerran yhtye rokkasi Tampereella vuonna 2013.

Bryan pitää Suomesta ja kehuu suomalaisia faneja.

– He ovat hyviä rokkifaneja, he ovat aina tukeneet meitä vuosien varrella. Levymme ovat olleet Suomessa aina listaykkösinä.

Bryan kuuluu vuonna 1983 perustetun Bon Jovin perustajajäseniin. Yhtye on myynyt maailmanlaajuisesti yli 130 miljoonaa albumia. Huhtikuussa 2018 yhtye sai ehdokkuuden Rock and Roll Hall Of Fameen.

Ei enää pitkiä kiertueita

New Jerseyssä vuonna 1962 syntynyt Bryan alkoi käydä pianotunneilla seitsemänvuotiaana. Hän hakeutui Rutgersin yliopistoon, jossa jatkoi musiikin opiskelua ja valmistautui arvostetun Juilliardin koulun pääsykokeisiin. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, kun Bon Jovi sai levytyssopimuksen. Bryan jätti opintonsa ja suuntasi musiikkiuralle.

Bryan toteaa, että musiikkimaailma on muuttunut radikaalisti hänen uransa aikana. Yksi asia on kuitenkin pysynyt samana.

– Ei ollut nettiä, ei kännyköitä eikä striimausta, se oli erilainen maailma. Teknologia on muuttunut, mutta livemusiikkia esitetään edelleen livenä yleisön edessä.

Bon Jovi päätti muutama vuosi sitten hidastaa tahtia, eikä enää tee pitkiä kiertueita. Bryan kertoo, että Euroopan kiertueen jälkeen he tekevät 21 keikkaa 18 maassa, mutta pitävät taukoa välissä.

– Normaalisti tekisimme paljon enemmän ja olisimme kiertueella koko vuoden. Olemme muuttaneet tahtia, joten se ei ole niin rankkaa meille ja meillä voi olla elämä, hän toteaa.

Bon Jovissa soittamisen lisäksi Bryan on tehnyt sooloalbumeita ja kirjoittanut musikaaleja. Vaikka töitä riittää, musiikki täyttää myös hänen vapaa-aikansa.

– Se on paras juttu ja harrastukseni. Sanon aina, että minulla on paljon töitä, mutta ei työpaikkaa. Se on hienoa, olen onnekas, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat