Leah piilotteli vuosia ihokarvojaan – uskaltaa nyt julkaista jopa alusvaatekuvia itsestään: "Ei minun näköisiäni naisia oikeastaan näe"

Aiemmin liikakarvoituksestaan suuresti kärsinyt Leah Jorgensen käytti tunteja ihokarvojensa poistamiseen. Nyt nainen haluaa inspiroida muita tarinallaan.

Jo 14-vuotiaana Leah Jorgensenia solvattiin mieheksi tummien, kehoa peittävien ihokarvojen vuoksi. Nyt ihokarvojaan vuosikausia ajellut nainen on hylännyt sheivaamisen, kertoo Mirror-lehti.

Jorgensenilla on hirsutismi. Liikakarvoitus eli hirsutismi määritellään naisen liialliseksi karvankasvuksi miestyyppisillä alueilla. Ihokarvoja kasvaa esimerkiksi ylähuulessa, leuassa, rintojen välissä tai selässä.

"En ollut koskaan nähnyt naista, joka näyttäisi minulta"

Aiemmin Jorgensen käytti aina poolokauluksisia paitoja ja pitkiä housuja. Parikymppisenä hän käytti tunteja poistaakseen kaiken karvan muun muassa kasvoistaan, rinnastaan ja jaloistaan. Jorgensen vältteli jopa hammaslääkäriä 12 vuotta häpeän vuoksi.

– En ollut koskaan nähnyt naista, joka näyttäisi minulta. Olin niin häpeissäni, etten tahtonut puhua asiasta. Tapani pärjätä häpeän ja nolostumisen kanssa oli piiloutua. Pitkään päivittäinen tavoitteeni oli  vain päästä jokaisen päivän läpi niin, ettei kukaan huomaa, miten karvainen olen, Jorgensen kuvailee.


Jos kuva ei näy, katso se täällä.


Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Lääkärikin järkyttyi

Kun Jorgensen kävi tilansa vuoksi lääkärissä, lääkäri ei ollut koskaan nähnyt yhtä selvää hirsutismitapausta. Hän pelästyi. Jorgensen järkyttyi kohtaamisesta syvästi.

Koulussa häntä kiusattiin jatkuvasti, eikä hän edes kesäisin pukeutunut mihinkään paljastavaan.

– Olin todella vakuuttunut siitä, että menettäisin ystäväni ja perheeni hylkäisi minut, enkä saisi työtä ja poikaystävää, eläisin vain onnettoman elämän yksin, Jorgensen kuvaa ajatusmaailmaansa tuolloin.


Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Tajusin, ettei kukaan välittänyt siitä, miltä näytin"

Vuonna 2015 Jorgensenin elämä muuttui onnettomuuden seurauksena. Hän jäi auton alle ja joutui sairaalahoitoon.

Sairaalassa hoitohenkilökunta joutui leikkaamaan Jorgensenin vaatteet pois. Hoitojen aikana moni näki Jorgensenin ihon ensimmäistä kertaa paljaana.

– Tajusin, ettei kukaan välittänyt siitä, miltä näytin, he näkivät minut vain ihmisenä. Se todella auttoi minua pääsemään asian yli, Jorgensen kuvailee.

Nyt Jorgensen, 33, kertoo olevansa vapautunut ja voimaantunut. Hän haluaa tarinallaan antaa muille naisille voimaa.


Jos kuva ei näy, katso se täällä.


Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Tajusin, etten koskaan oikeastaan inhonnut sitä, miltä karvat näyttivät. Ongelma eivät olleet karvat, vaan ihmisten näkemys niistä.

Jorgensen jakaa nyt itsestään jopa alusvaatekuvia

Nykyisin Jorgensen pukeutuu, miten haluaa, ja on jakanut itsestään alusvaatekuvia Instagramissa. Hän ajaa karvoja enää kasvoiltaan muutaman päivän välein ja on palannut opiskelemaan.

– Ihmiset todellakin tuijottavat tai yrittävät ottaa kuvia minusta, mutta osaan odottaa tätä, koska ei minun näköisiäni naisia oikeastaan näe, Jorgensen sanoo.

– Ennen pelkäsin sitä, että ihmiset huomaavat karvat, mutta nyt syleilen niitä ja annan niiden kasvaa. Olen ainutlaatuinen, ja se on täysin hyvä asia.

***

5:40

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja