Lavrov: Sota on puhdistanut Venäjää

Ulkoministerin mukaan niin kutsuttu erikoissotilasoperaatio on saanut sellaisia ihmisiä lähtemään, jotka eivät tunne kuuluvansa venäläiseen historiaan ja kulttuuriin.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov väitti torstaina, että Venäjän laaja sotilasoperaatio Ukrainassa on "puhdistanut" yhteiskuntaa.

– Erikoissotilasoperaatio on yhdistänyt yhteiskuntamme ennenkokemattomalla tavalla ja myötävaikuttanut sellaisten ihmisten puhdistukseen, jotka eivät tunne kuuluvansa venäläiseen historiaan ja kulttuuriin. Osa on lähtenyt ja osa on jäänyt, mutta muuttanut ajatteluaan, Lavrov sanaili tiedotustilaisuudessa.

Kymmenet tuhannet ihmiset lähtivät Venäjältä, kun sota alkoi vajaat kaksi vuotta sitten. Tuhansia lisää lähti sen jälkeen, kun viranomaiset olivat kertoneet rajoitetusta liikekannallepanosta.

Samaan aikaan toisinajattelijat ja oppositio on nujerrettu kovalla kädellä.

Venäjän johto on aikaisemminkin puhunut puhdistumisesta Ukrainassa käytävän sodan myötä. 

Maaliskuussa 2022 Venäjän laajamittaisen hyökkäyksen alettua presidentti Vladimir Putin sanoi, että asia vain vahvistaa venäläistä yhteiskuntaa.

– Venäläiset ovat aina osanneet erottaa todelliset patriootit pettureista, jotka he sylkäisevät ulos kuin kärpäsen, joka on vahingossa lentänyt heidän suuhunsa, Putin sanoi.

Venäjän ulkoministeri ärhenteli Yhdysvalloille Etyj-kokouksessa 1:57
Katso myös: Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ärhenteli Yhdysvalloille Etyj-kokouksessa viime vuoden puolella.

Lue myös:

    Uusimmat