Lauri Marjamäki lähtee Jokereista – tiet eroavat kuluvan kauden jälkeen

Neljä kautta KHL-jääkiekkoseura Jokerien päävalmentajana toiminut Lauri Marjamäki jättää tehtävänsä kuluvan kauden jälkeen. Jokerit tiedotti asiasta tiistaina.

Marjamäki aloitti Jokerien päävalmentajana kaudella 2018–19 oltuaan sitä ennen Suomen maajoukkueen päävalmentajana. Hän kertoo neljän vuoden riittävän yhtä projektia.

– Viime kesän aikana päätin, että meneillään olevan kauden jälkeen haluan uusia haasteita. Aika Jokereissa on ollut antoisaa ja yhteistyö seurajohdon, valmentajien, huollon ja tietysti pelaajien kanssa on sujunut hyvin. Nyt fokus on tässä hetkessä, sillä työ on kesken, Marjamäki kertoo Jokerien tiedotteessa.

Jokerit porskuttaa parhaillaan läntisen konferenssin kärkipaikalla, mutta puheenjohtaja Jari Kurrin mukaan myös seuralla on tarve uudistuksiin.

– Neljä vuotta on pitkä ajanjakso ja koimme, että tämän kauden jälkeen on oikea hetki aloittaa uusi aika, Kurri kertoo Jokerien tiedotteessa.

– Nyt käynnissä oleva projekti huipentuu ensi keväänä, jota kohti olemme etenemässä hyvässä tilanteessa. Marjamäki on tiimeineen tehnyt hyvää ja pitkäjänteistä työtä. Kaikki fokuksemme on arjen tekemisessä, Kurri jatkaa.

Marjamäki, 44, on saavuttanut urallaan kaksi Suomen mestaruutta Oulun Kärpissä sekä MM-hopean ja olympiapronssin Leijonien apuvalmentajan tehtävissä. Jokerit on KHL-historiansa aikana edennyt joka vuosi pudotuspeleihin, mutta voittanut vain kertaalleen ensimmäisen kierroksen ottelusarjansa. Tuolloinkin kausi katkesi keväällä 2020 koronapandemiaan.

Lue myös:

    Uusimmat