Mainos

Lauri, 85, ilmoitti lehdessä olevansa yhä elossa: "Tiedot kuolemastani ovat ennenaikaisia"

Ilmoitus eilisen Tyrvään Sanomien Kaikenlaista-palstalla nostatti tarkkasilmäisten kulmakarvoja. Entinen kaupunginlääkäri Lauri Kantele kirjoittaa, että "tiedot kuolemastani ovat jossakin määrin ennenaikaisia". 

Ja niin toden totta olivat. Puhelimeen vastaa virkeä herrasmies, joka on saanut reilun vuorokauden ajan ihmetellä mediamyllytystä.

– Ei sitä oikein osannut aavistaa, että ihan näin käy. Pistin ilmoituksen lehteen, koska minulle oli tullut kauniita surunvalitteluadresseja. Ajattelin, että josko sieltä vanhasta potilaspiiristä, missä olin 40 vuotta perhelääkärinä. Aloin pelätä, että jos väärä tieto leviää, niin niitä alkaa tulla vaikka kuinka paljon, Lauri Kantele, 85, selvittää asiaa MTV Uutisille.

– Harvinaista se kai on, kun vainaja itse lukee puhelimessa näitä osanottoviestejä, Kantele jatkaa pilke silmäkulmassa.

Ilmoitukseen reagoitiin jo Tyrvään Sanomissa ennen torstain lehden painamista, sillä Tyrvään Sanomien Elämänmeno-palstalla Kantele pääsi selvittämään tapausta ensimmäistä kertaa. Syy, miksi hänelle adresseja on tullut, on yhä mysteeri, vaikka hän on ollut yhteydessä niiden lähettäjiin.

– Kaveri, joka oli tämän alulle laittanut, ei kertonut, mistä hän oli tiedon saanut. Hän sanoi, että aikamoisen palveluksen oli tehnyt, kun kaikki lehdet ovat tämän ottaneet selville. Ja nyt sinäkin, Kantele naurahtaa.

Kantele korostaa, että hän otti adressit lämpimällä huumorilla vastaan.

Kuoliko täyskaima?

Tyrvään Sanomille Lauri Kantele arveli, olisiko huhu lähtenyt liikkeelle täysnimikaiman kuolemantapauksesta. Tähän hän ei tosin ole saanut vahvistusta. Vaikka sukunimi onkin harvinainen, hän on tavannut täyskaimansa parikymmentä vuotta sitten sukukokouksessa.

– Pihalla oli lapsia, ja kuului huuto ”Lauri älä mene sinne”. Vastasin, että kuka kysyi, niin korjasivat, ettei huuto ollut minulle, vaan tälle Laurille. Sanoin pojalle, että sulla on fiksut vanhemmat, ovat osanneet antaa näin hienon nimen sulle.

Myöhemmin hän kuuli, että Lauri Kantele nuoremmasta oli tullut diplomi-insinööri.

– Jos hänelle on jotain sattunut, niin kyse ei ole vanhuuteen kuolemisesta, toisin kuin minulla.

– Jos joskus kuolen, Kantele sanoo, ja ymmärtää itsekin laukoneensa taas tahattoman vitsin.

Kantele ehtii jo pahoitella, että hän puhuu välillä mitä sylki suuhun tuo, ja että tapaus on itse asiassa vakava.

– Paikallinen, 40 vuotta lääkärinä Vammalassa eri tehtävissä ollut sanoi, että oli sopivaa, että ilmoitin. Ei tiedä, miten se olisi äkkiä levinnyt väärä tieto edellisille potilaille ja muille. Tämä juttu toppasi siihen, mutta sai toisenlaiset siivet.

Ilmoituksen tarkassa muotoilussa mainitaan, että tiedot kuolemasta olivat "jossakin määrin" ennenaikaisia. Onko kuitenkin syytä olla huolissaan?

– Ihmisen tähän ikään mennessä on kaikenlaista kremppaa, jos mä pystyn kävelemään 2-3 kilometriä ilman mitään tukia niin sehän kertoo jotakin.

Kaikki siis hyvin Kanteleen perheessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.