Lauran ja Marin perhe täydentyi tyttövauvalla: Lapsillamme on elämässään myös miehen malli

Erilaiset äidit -sarjan yhdeksännessä jaksossa 4.11. tutustuttiin Karppanen-Pihlajamaan perheeseen, jossa yhdeksänvuotiasta Antero-poikaa ja vasta kaksi kuukautta vanhaa Seelaa kasvattaa kaksi äitiä, Laura ja Mari. Arki pienen Seela-tytön kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin ja perheen kuopus on löytänyt paikkansa perheessä.

Laura Karppanen, 26, ja Mari Pihlajamaa, 29,ovat onnellisia pienen tyttölapsen vanhempia. Arki Seela-tytön kanssa on asettunut uomiinsa ja Anterokin on ottanut jo hieman kontaktia pikkuiseen sisareensa. Äitiys on sekä Lauralle että Marille ensisijaisen tärkeä arvo elämässä.

– Minun tekisi mieli sanoa, että äitiydessä parasta on kaikki. Anteron kanssa en kuitenkaan ole nähnyt aivan sitä alkuaikaa: hän oli kolmevuotias kun tapasin Marin. Nyt on upeaa nähdä lapsen kehitys alusta asti. On ihanaa nähdä, mitä onkaan saanut aikaiseksi kun lapsi oppii vähitellen hymyilemään ja alkaa jokeltelemaan, Laura kertoo.

Marille äitiys on osoitus siitä, kuinka paljon hyvää yksi ihminen voi saada suuressa maailmassa aikaiseksi.

– Koen, että elämäni suurin saavutus on se, että olen saanut lapsen tähän maailmaan ja voin kasvattaa hänet ja tehdä hänestä kunnon kansalaisen, Mari kertoo.

Lapsilla on elämässään myös miehen malli

Lauran ja Marin perheen lapsilla tulee olemaan kaksi äitiä – isän roolia heidän perheessään ei ole. Tästä huolimatta roolit naisparin kotona ovat aina olleet hyvin selkeät: arkiset askareet ja päätökset tehdään kaikki yhdessä.

– Meillä kumpikin ottaa vastuun arjesta ja Anterosta sekä tulevasta lapsesta. Meidän arkemme on sujunut aina äärimmäisen luontevasti, Laura kertoo.

Sekä Laura että Mari pitävät tärkeänä myös sitä, että sekä Anteron että perheen uusimman tulokkaan, Seelan elämässä on myös miehen malli. Etenkin Lauran isällä ja veljellä on ollut tärkeä osa yhdeksänvuotiaan Anteron elämässä – ja näin tulee olemaan myös Seelan kohdalla.

– Se on meidän onnemme, että he ovat läsnä kummallekin lapselle. Lauran pikkuveli on myös Seelan sylikummi. Uskon, että me pärjäämme näillä miehillä loppuelämämme, Mari hymyilee.

Saadaanko adoptiopäätös joululahjaksi?

Lauran tarkoitus on adoptoida Marin biologinen poika, Antero. Mari taas on hakenut Seelan adoptio-oikeutta. Prosessi on toistaiseksi vielä kesken, mutta perheellä on kovat odotukset perheensisäisen adoption hyväksymisestä.

– Nyt ollaan siinä tilanteessa että meillä on molemmista lapsista käyty adoptioneuvonta ja ollaan saatu adoptioneuvojalta paperit, jotka täytettyämme menemme jo tällä viikolla käräjäoikeuteen. Olemme onneksi jo loppusuoralla ja odottelemme päätöstä kovasti, Laura kertoo.

– Se olisi kyllä se kaikista paras joululahja, että kummallakin lapsella olisi turvattu tulevaisuus kun olisi kaksi vanhempaa, Laura kertoo.

Laura ja Mari elävät aivan tavallista lapsiperheen arkea ja siksi toive myös siitä, että he saisivat adoptio-oikeuden toistensa lapsiin olisi tärkeä siunaus heidän perheelleen.

– Lähdimme ohjelmaan koska halusimme näyttää ihmisille että me olemme ihan normaali perhe ja että meidän arkemme ei eroa kenenkään muun lapsiperheen tai heteroparin arjesta mitenkään, Mari toteaa.

ERILAISET ÄIDIT AVAlla maanantaisin klo 21.

Lue myös:

Twiittaa sarjasta hashtagillä #erilaisetäidit.

Katso jakso: Perhe Karppanen-Pihlajamaa

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat