Laura Voutilaisen valkolakki jäi pienestä kiinni: Ärsyttää yhä

Laulaja Laura Voutilaisen lakkiaiset jäivät aikanaan juhlimatta, vaikka paljosta lakin saaminen ei jäänytkään kiinni.

Tänä vuonna 40 vuotta täyttänyt laulaja Laura Voutilainen aloitti uransa jo 90-luvun alussa, kun naisen esikoissingle Muuttanut oot maailmain julkaistiin vuonna 1993.

Samoihin aikoihin Voutilainen kävi lukiota, mutta valkolakin saaminen jäi lopulta täpärästi haaveeksi. Keikat veivät aloittelevan artistin jo mukanaan, ja lukion suorittaminen jäi vain muutamasta kurssista kiinni.

– Kävin siihen aikaan iltalukiota, koska päivät opiskelin muusikoksi konservatoriossa. Lopulta lukiosta jäi puuttumaan vähän ärsyttävästi vain viisi kurssia. Ne olivat kaikki kielten kursseja ja yritin käydä niitä vielä sen kevään ajan, koska olisin kyllä halunnut hoitaa ne kunnolla. Keikkojen vietyä mennessään kaikki kuitenkin loppui kuin seinään, Voutilainen muistelee.

Vaikka lakki ja ylioppilaskirjoitukset jäivät kokematta, nainen ei koe tutkinnon puuttumisen haitanneen myöhemmin uralla.

– Asia on käynyt aina välillä mielessä, sillä keskeneräiset asiat ärsyttävät minua. En kuitenkaan ole tarvinnut papereita omassa työssäni, nainen sanoo.

Peruskoulun päättötodistuksessa Voutilaisen keskiarvo oli peräti 9.6, joten lukupäätä naisella olisi varmasti riittänyt kirjoituksissakin. Muusikonuran eteen tiettyjä uhrauksia on kuitenkin pitänyt tehdä.

– Tämä on niitä asioita, joista on pitänyt uran vuoksi luopua. Jäin paitsi kirjoituksista, myös penkkarit ja lakkiaiset jäivät minulta kokematta. Olisi kyllä ollut jännä kokea, miten olisin osannut valmistautua kirjoituksiin. 

Ensi vuonna Voutilainen pääsee kuitenkin juhlimaan ainakin yhden läheisen lakkiaisia: jos kaikki menee suunnitellusti, perheen esikoinen Leevi kirjoittaa ylioppilaaksi ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat