Kuvat: Arja Koriseva oli mallioppilas – sai jopa erikoispalkinnon

Iskelmätähti Arja Koriseva muistaa omat lakkiaisensa yhä kuin eilisen. Arvosanat olivat hyviä ja lisäksi nainen sai koulussaan erityistä tunnustusta aktiivisuudestaan.

Lauantaina 30.5. kadut täyttyvät valkolakeista, kun tuoreet ylioppilaat juhlivat pitkän urakkansa loppuun saattamista eri puolilla Suomessa.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttänyt kansansuosikki Arja Koriseva muistaa omat lakkiaisensa yhä. Nainen singahti tähteyteen tultuaan valituksi Tangokuningattareksi vuonna 1989. Ennen kuin naisen ura lähti rakettimaiseen nousukiitoon, hän ehti kirjoittaa ylioppilaaksi jyväskyläläisestä Vaajakosken lukiosta.

Ylioppilaspotretissaan Koriseva poseeraa tutun leveän hymynsä ja ruusukimpun kera. Hiustyyli on 80-luvun hengen mukaisesti muhkea.

Vaikka omista lakkiaisista on kulunut aikaa jo yli kolmekymmentä vuotta, ikimuistoinen päivä on jäänyt elävästi naisen mieleen.

– Juhlat vietettiin meillä kotona ja sain lahjaksi kultaisen timanttisormuksen, joka minulla on edelleen tallessa, nainen muistelee MTV.fille.

Vaikka Korisevan ura löytyi lopulta musiikin parista, nainen ehti ennen laulajanuraansa lukea itsensä liikuntaan ja suomen kieleen erikoistuneeksi kasvatustieteen maisteriksi. Arvosanat olivat hyviä jo lukiossa. Koulumenestyksen lisäksi Koriseva sai erityistunnustusta aktiivisuudestaan.

– Muistan, että todistukseni keskiarvo oli 8.6 ja ylioppilaskirjoituksissa sain M:n paperit. Sain myös ryhtisormuksen esiintymisistäni ja aktiivisuudestani Vaajakosken lukiossa!

Myös kotona vietettyjä lakkiaisia seuranneet iltariennot ovat yhä hyvässä muistissa.

– Jatkot juhlittiin Jyväskylässä hotelliravintola Laajavuoressa yhdessä monien muiden lukioiden kanssa. Oli aivan mahtavaa – koko elämä oli edessä, nainen muistelee.

Yo-humusta Koriseva on päässyt nauttimaan myös omien juhliensa jälkeen: perheen esikoinen Patrik kirjoitti ylioppilaaksi viime vuonna. Seuraavia oman perheen lakkiaisia saadaan kuitenkin odottaa tovi, sillä perheen nuoremmat lapset ovat iältään vasta 8 ja 12 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat