Mainos

Laura kasvoi köyhässä yksinhuoltajaperheessä: "Leipäjonot tulivat tutuiksi"

10:04

Kun Laura oli lapsi, heidän perheessään oli raha tiukilla. Ilman lukiokirjoihin saatua avustusta hänen opintopolkunsa olisi ollut paljon työläämpi. Myöhemmin Laura pääsi oikeustieteelliseen ja työskentelee nyt juristina.

Videolla Laura kertoo, miten köyhyys vaikutti kaverisuhteisiin kouluaikoina.

Laura Varjokari on kasvanut yksinhuoltajaäidin perheessä. Hänellä on myös viisi vuotta nuorempi sisko. Tyttöjen äidillä ei ollut työtä, vaan hän oli heidän kanssaan kotona pitkään.

– Leipäjonot tulivat tutuiksi, Huomenta Suomessa keskiviikkona vieraillut Laura kertoo.

– Saatiin ruokaa, ja he maksoivat joitain meidän laskuja.

Syksy tulee monille kalliiksi

Pelastakaa Lapset ry:n kotimaan ohjelman johtaja Riitta Hyytinen kertoo, että syksy ja talvi lisäävät selkeästi avustusten määrää. Toisen asteen koulutuksen maksullisuus tulee hänen mukaansa vanhemmille näkyviin vasta siinä vaiheessa, kun koulut alkavat. Välttämättä ei etukäteen ole tajuttu, miten kallista se on.

Myös harrastukset alkavat syksyllä. Perheissä on Hyytisen mukaan usein myös muita lapsia, jolloin tulee eteen muitakin hankintoja kuin koulukirjat, esimerkiksi toisten lasten talvihaalarit. Joululahjatkin pitäisi hankkia.

– Perheiden tilanne saattaa olla jopa sellainen, että joudutaan miettimään, mihin järjestykseen asioita laitetaan. Hankitaanko koulukirjat vai nuoremmalle talvihaalarit? Silloin käännytään avustusohjelmien pariin, Hyytinen kertoo.

Laurakin sai apua lukio-opintoihinsa. Myöhemmin hän pääsi oikeustieteelliseen ja työskentelee nyt juristina. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja