Laura julkaisi kannustavan kirjoituksen odottaville äideille: ”Älä pelkää”

Äidin laajalle levinneessä päivityksessä muistutaan, että synnyttämisen suhteen ei ole olemassa oikeaa eikä väärää tapaa.

Äitibloggari Laura Mazza kertoo Facebook-postauksessaan pelänneensä koko raskausajan, että epäonnistuisi siinä, mitä naiset ovat tehneet jo vuosisatojen ajan. Peloista huolimatta hän ei kuitenkaan epäonnistunut, vaan löysi voimansa.

– Älä pelkää synnytystä. Tiedän, että kauhukertomukset saattavat pelottaa sinua. Tiedän, että jos olet samanlainen kuin minä, saatat jopa pelätä sitä, ettet selviä siitä elossa, Mazza kirjoittaa.

"Synnyttäminen on normaalia, pelko on normaalia"

Kaikille odottaville äideille Mazza haluaa sanoa, että on täysin normaalia pelätä synnytystä. Mutta vaikka synnytys onkin pelottavaa ja rankkaa työtä, se on samalla myös ihmeellinen asia, jonka suorittamiseen ei ole yhtä ja oikeaa tapaa. Se on sinun vartalosi ja sinun lapsesi, ei kenenkään muun.

– Jos haluat tehdä viisisivuisen synnytyssuunnitelman, koska masennus on ottamassa sinusta valtaa. Tee se. Jos haluat käyttää kivunlievitystä. Tee se. Jos haluat tuntea jokaisen hetken, koska pystyt siihen. Tee se, Mazza toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Keisarileikkauksessa ei ole mitään väärää, alatiesynnytyksessä ei ole mitään väärää, hän lisää.

Vaikka suunnitelmia voi tehdä, Mazza haluaa muistuttaa myös siitä, että suunnitelmien kaatuminen ei tarkoita automaattisesti epäonnistumista. Teit joka tapauksessa taatusti parhaasi. Tapa, jolla synnytit lapsesi, ei vähennä sitä rakkauden määrää, jota tunnet lastasi kohtaan.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Synnyttäminen on normaalia, pelko on normaalia. Älä koskaan vähättele itseäsi, koska sinä äiti, olet vahva, Mazza päättää.

Lähde: Indenpendent 

Tiesitkö, että laululla on mahdollista lievittää synnytyskipuja? Katso videolta, kuinka rentoutustekniikka käytännössä toimii.

3:57

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja