Laura Huhtasaarta uhattu Porissa – yksi otettu kiinni, poliisi tutkii

Lounais-Suomen poliisi vahvistaa MTV Uutisille, että perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaareen on kohdistettu uhkaus, jota poliisi tutkii.

– Asiasta on aloitettu esitutkinta, apulaispoliisipäällikkö Teijo Ristola Lounais-Suomen poliisista kertoo MTV Uutisille.

Ristola kertoo, että tapaus sattui Porissa. Yksi henkilö on otettu kiinni tapahtuman johdosta.

Suomen Uutisten mukaan uhkauksen Huhtasaarta ja hänen perhettään kohtaan esittänyt henkilö oli Porin kunnallispolitiikassa toimiva mies. Poliisi ei kerro kiinniotetusta henkilöstä enempää yksityiskohtia. 

Poliisi vetoaa vaalirauhan puolesta.

– Toivomus on, että vaalirauha säilyy eikä kenenkään vaaleissa osallisena olevan tarvitsisi kokea oloaan uhatuksi tai pelätä. On tärkeää, että ihmisillä on mahdollisuus ilmaista itseään ja mielipiteitään, Ristola summaa.

Poliisi kertoo tiedottavansa asiasta lisää ensi viikolla. 

Eilen presidentti Sauli Niinistö vetosi vaalirauhan puolesta. Poliisin tietoon on tullut useita häirintätapauksia vaalien alla. 

Ulkoministeri Timo Soinin kimppuun yritettiin käydä Vantaan Korsossa sunnuntaina. Lisäksi poliisi tutkii vasemmistoliiton ja reformi-liikkeen kansanedustajaehdokkaisiin kohdistuneita pahoinpitelyä Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat