Mainos

Laura Huhtasaari vertasi kampanja-avauksessaan EU:ta Neuvostoliittoon – Stubb: Vertaus on sairas

2:03

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren EU-kriittinen kampanjapuhe on herättänyt tuoreeltaan kiivasta arvostelua muiden poliitikkojen keskuudessa.

Laura Huhtasari sanoi presidentinvaalikampanansa avauspuheessaan Helsingin Kruununhaassa muun muassa EU muistuttavan Neuvostoliittoa. Huhtasaaren vaalilause oli "Suomi takaisin". Hän oli lisäksi huolissaan sanan- ja mielipiteenvapauden nykykehityksestä.

EU muistuttaa Huhtasaaren mielestä Neuvostoliittoa monessa mielessä.

– Neuvostoliitossa oli ideologia, dogmi, jossa ei ollut mitään väärää. Eli, suu kiinni epäkohdista ja ”sosialismi” toimii. Vaihtakaa sosialismi sanan tilalle monikulttuurisuus. EU trollaa EU-kriittisiä kohtaan ja vielä meidän yhteisillä verovaroillamme. Ettei kukaan äänestäisi väärin, EU ei pidä kansanäänestyksistä, Huhtasaari sanoi puheessaan.

Kokoomuksen entinen kansanedustaja ja ex-puheenjohtaja Alexander Stubb ärähti aiheesta heti tuoreeltaan.

– Tuo vertaus on oikeasti sairas, mauttomuudessaan vastenmielinen, historiattomuudessaan käsittämätön, mutta onneksi sananvapauden nimissä sallittu, Stubb viestittää Twitterissä.

Suomen Kuvalehden politiikan toimittaja Tuomo Lappalainen muistuttaa omassa tviitissään EU:n ja Neuvostoliiton lukuisista eroista.

– EU ei vainoa toisinajattelijoita. EU:ssa ei teloiteta ihmisiä mielivaltaisesti. EU ei hyökkää naapuriensa kimppuun. EU:sta saa matkustaa ulkomaille. EU:ssa saa olla enemmän kuin yksi puolue.

Myös monet muut poliitikot ja toimittajat, kuten MTV Uutisten Vesa Kallionpää, ovat ottaneet keskusteluun kantaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.