EU-toimittajalta täystyrmäys Sanna Marinin toimille: "Toimi moraalisesti oikein, mutta poliittisesti väärin – häntä odottaa kotona vihainen yleisö"

Pääministeri Marin avaa EU- kokouksen lopputulosta MTV:n haastattelussa:"Suomen kannalta tulos on hyvä" 3:34
Näin Marin perusteli neuvottelutulosta MTV Uutisille.

EU:n huippukokous saatiin eilen päätökseen ja Suomen pääministeri Sanna Marin (sd.) joutui lähes välittömästi kritiikin alaiseksi. Televisiokanava France 24:n Brysselin-kirjeenvaihtaja ja amerikkalainen toimittaja Dave Keating kritisoi Sanna Marinia ankaralla kädellä Twitterissä.

Hän sanoo Marinia ruotivassa julkaisussaan, että hän toimi EU:n tukipakettia käsittelevässä huippukokouksessa kyllä moraalisesti oikein, mutta poliittisesti väärin.

 – Nyt kun Tanska ja Ruotsi ovat palkittu isolla tukulla rahaa, Suomi ei. 

Keating jatkaa kritisoimistaan julkaisun kommenteissa. Marinia kritisoitiin molemmista suunnista, koska hän käyttäytyi ristiriitaisesti.

– Tilannetta pahentaakseni, hän flirttaili "nuukan nelikon" kanssa kokouksen viimeisinä päivinä, mutta kielsi samalla uuden liittouman eli ”nuukan viisikon" olemassaolon.

Keating kutsuu neuvottelutulosta kieroutuneeksi kannustimeksi, jonka Eurooppa-neuvosto päätti yksimielisesti.  Marin ei hänen mielestään toiminut tarpeeksi tiukkalinjaisesti.

– Itsekkäästi käyttäytyviä johtajia palkitaan, mutta Euroopan etua ajavia poliitikoita puolestaan rangaistaan, hän kirjoittaa julkaisunsa kommenteissa.

Viimeisenä ajatuksena Keating kuitenkin toteaa, että Sanna Marin käyttäytyi huippukokouksessa rehellisesti. Järjestelmä on väärä, mutta ei hän. 

– Hänelle oli poliittisesti houkuttelevaa estää epätoivoisesti tarvittava koronan elpymispaketti omien kapeiden poliittisten intressiensä vuoksi. Hän ei tehnyt sitä, muut tekivät. Häntä odottaa kotona vihainen yleisö.

Keatingin julkaisu on kerännyt tähän mennessä yli 400 kommenttia ja uudelleentwiittausta. 

Sanna Marin avautunut laajasti EU-kokouksesta Twitterissään 

Kun sopu saatiin vihdoin piinaavan kokouksen jälkeen, Marin kertoi tukipaketin vastaavan Suomen tavoitteita ja olevan sen hyvä Suomen näkökulmasta ajateltuna.

Hän myös korostaa sitä, kuinka 27 maan neuvotteluissa mikään valtio ei voi yksin sanella lopputulosta. Ratkaisut eivät voi olla täysin ideaaleja jokaisen valtion kannalta. 

Sanna Marin pitää tänään kello 16 tiedotustilaisuuden EU:n elpymispakettiin liittyen. Lisäksi pääministeri saapuu tänään MTV Uutisten haastateltavaksi Kymmenen uutisiin.  

Asiasta uutisoi ensin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat