Keskustan kaupunginvaltuutettu ihmettelee perussuomalaisten "hämärää ajatuksenjuoksua" – Laura Huhtasaari nimittää "politisoituneeksi poliisiksi"

Kaupunginvaltuutettu, nettipoliisi Lauri Nikula kummasteli viikonloppuna Twitterissä joidenkin perussuomalaisten poliitikkojen ajatusmaailmaa. Europarlamentaarikko Laura Huhtasaari puolestaan syytti Nikulaa ”politisoituneeksi poliisiksi”.

Twitterissä perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari ja kansanedustaja Ano Turtiainen kävivät viikonloppuna värikästä sananvaihtoa keskustan kaupunginvaltuutetun, nettipoliisi Lauri Nikulan kanssa. Aiheena oli poliitikkojen keskustelukulttuuri.

Satoja tykkäyksiä ja kommentteja kerännyt keskustelu alkoi, kun Nikula totesi olevansa tyytyväinen, että europarlamentaarikko Laura Huhtasaari, kansanedustajat Jani Mäkelä ja Ano Turtiainen sekä muut perussuomalaiset ”kertovat suoraan ja rehellisesti oman hämärän ajatuksenjuoksunsa”.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Minulle näyttäytyy hämäränä se, että esimerkiksi Laura Huhtasaari tsemppaa ja kannustaa Junes Lokkaa. Minun havaintojeni mukaan hän lähinnä häiritsee normaalia yhteiskuntaelämää, jossa asioista voi olla eri mieltä rakentavasti, Nikula arvioi.

Junes Lokka on valittu Aito suomalainen yhteislista -yhteislistalta Oulun kaupunginvaltuustoon. Lokka sai äskettäin tuomion kahdesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Huhtasaari on twiitannut, että "jokainen maa tarvitsee yhden Lokan, joka osoittaa mädännäisyyden siellä, missä se on".

Nikulaa Huhtasaari nimitti keskustelussa "politisoituneeksi poliisiksi".

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Olen törmännyt sanavalintaan vuosien ajan eri yhteyksissä. Se on mitätöintisana, joka ei liikuta minua suuntaan tai toiseen. Ilmeisesti olen heidän mielestään jonkinlainen kätyri, Nikula sanoo.

"Pitää sanoa, eikä vain olla hiljaa"

Ulostulonsa motiiviksi Nikula kertoo "ärsyyntymisen".

– Tutkimusten mukaan Suomi on turvallisimpia ja rauhallisimpia maita maailmassa. En ymmärrä, miksi näin korkealla tasolla on tarve luoda näin jyrkkää vastakkainasettelua, että puhutaan sisällissodasta, Nikula ihmettelee.

– Olen myös varakansanedustaja. Mielestäni se velvoittaakin ottamaan kantaa asioihin. Pitää sanoa, eikä vain olla hiljaa. Moni yrittää ohittaa perussuomalaisten puheet, mutta ei se ole ratkaisu. Twitter on tietysti ympäristönä sellainen, että vastine on helposti raju. Se myös motivoi, Nikula jatkaa.

Kansanedustaja kyseenalaisti Poliisin resurssit

Kansanedustaja Ano Turtiaisen mielestä kaupunginvaltuutetun, nettipoliisi Lauri Nikulan kirjoitukset ovat "elävä todistus siitä, että Poliisin resursseja priorisoidaan väärin".

Tätä ennen Turtiainen totesi Nikulan kirjoitusten huokuvan "julkisuuskiimaa".

Kun Nikula pyysi asiapitoisia argumentteja Turtiaisen väitteiden tueksi, niin Turtiainen kiitti Nikulaa keskustelun avaamisesta.

– Kun eduskunnassa jatkossa keskustellaan Poliisin resursseista, toimii tämä ketju hyvänä todisteena eduskuntaan siitä, että osa resursseita menee kaltaistesi toimesta todellakin hukkaan, Turtiainen kommentoi Nikulalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja