Laura Birn Berliinistä: Mahtavat juhlat

Laura Birn palkittiin eilen Berliinin elokuvajuhlilla Shooting Star -palkinnolla.

Euroopan Shooting Stars -organisaatio palkitsee joka vuosi ansioituneimmat ja lupaavimmat nuoret eurooppalaiset näyttelijät. Tänä vuonna kymmenen palkitun joukossa oli Suomen Laura Birn.

– Juhlat olivat ihanat, oli kyllä tosi hauskaa. Nyt on ääni vähän käheänä, Berliinistä tavoitettu Birn kertoo MTV3.fille juhlien jälkeisenä päivänä.

Birn ja muut palkitut pääsivät tapaamaan Hollywood-tähtiä, sillä palkintoja olivat jakamassa näyttelijät Ethan Hawke ja Julie Delby. He tähdittivät yhdessä muun muassa elokuvaa Rakkautta ennen auringonlaskua, minkä lisäksi Hawke on nähty muun muassa Training Day ja Gottaca -elokuvissa ja Delby elokuvissa 2 päivää Pariisissa ja 2 päivää New Yorkissa.

Birn kehuu kokemusta mahtavaksi, vaikkei kunnon juttusille tähtien kanssa päässytkään.

– Pari sanaa taisin vaihtaa Ethanin kanssa siinä, kun ryhmityimme yhteiskuvaan. Ja toki he onnittelivat meitä kaikkia. Siinä lavalla oli aikamoinen hässäkkä, hän kuvailee.

Berliinissä Birn pääsi tapaamaan myös kansainvälisiä elokuva-alan tekijöitä ja solmimaan kontakteja tulevaisuuden varalle. Hän sai myös uusia ystäviä eurooppalaisista Shooting Stars -kollegoistaan, joita hän kuvailee "ihaniksi tyypeiksi".

– Se oli oikeastaan tämän koko jutun tärkein tehtävä, että meille järjestettiin tapaamisia. Esimerkiksi toissa päivänä meillä oli suuri casting breakfast, jossa tapasimme paljon ulkomaalaisia elokuvien roolittajia, hän kertoo.

– Muiden palkittujen kanssa aiomme pitää yhteyttä, ja eihän sitä tiedä, ehkä pääsemme vielä joskus samoihin työkuvioihinkin.

Uransa tulevaisuutta Birn ei kuitenkaan halua tässä vaiheessa lähteä spekuloimaan.

– Sitähän ei vielä tietenkään tiedä, mitä tämä tuo tullessaan tulevaisuudessa, vai tuoko mitään. Mutta ainakin tämä oli mahtava mahdollisuus tavata ihmisiä, jotka eivät muuten seuraisi suomalaista elokuvaa, hän iloitsee.

Birnin tähdittämistä elokuvista etenkin Puhdistus on saanut erittäin positiivisen vastaanoton Berliinissä.

– Se on saanut valtavasti kehuja. Anttia (Jokinen) on ylistetty ja selvästi ihmiset ovat olleet tosi vaikuttuneita siitä, hän kertoo.

Kuluneet päivät ovat olleet paitsi ikimuistoisia, myös kiireisiä ja rankkoja. Birn kertookin jäävänsä Berliiniin vielä lomailemaan ja nauttimaan filmijuhlien tarjonnasta.

– Jään tänne vielä joksikin aikaa. Käyn katsomassa elokuvia, syön hyvin, rentoudun ja nautin, hän kertoo.

(MTV3–KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat