Laulaja lähetyksessä: Näin Värttinä pääsi maailman kalleimpaan musikaaliin

Värttinä-yhtyeen laulaja Johanna Virtanen kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, miten Värttinä pääsi säveltämään musiikkia yhteen maailman isoimmista produktioista.

Värttinä-yhtye valittiin säveltämään musiikkia Taru sormusten herrasta -eepoksen musikaaliversioon. Vuonna 2006 musikaali herätti valtavaa kohua, sillä se oli silloin maailman kallein tuotanto.

Musiikin säveltäjiä ruvettiin valitsemaan vuonna 2003. Tuottajat olivat aikaisemmin tehneet yhteistyötä A. R. Rahmanin kanssa, joten hän oli selvä valinta. Tuottajilla oli ideaa myös parista muusta säveltäjästä, mutta ilmeisesti eivät olleet tarpeeksi tyytyväisiä näiden tuotantoon.

– Onneksi Värttinän levyjä myydään ulkomailla levykaupoissa. Yksi musiikillinen tuottaja oli löytänyt Ilmatar-levyn, jolla on Äijö-kappale. He olivat ihastuneet lauluun. Siinä on pimeätä, mutta myös jotain juurevaa, suomalaista ja loitsuamista, laulaja Johanna Virtanen totesi.

Tuottajat alkoivat selvittää, mikä on tämä Värttinä pienestä Suomesta. Pian yhtyeeltä tiedusteltiin, olisivatko he kiinnostuneita sävellystyöstä.

– Alkuun ajattelimme, että tämmöisiä kyselyitä tulee. Se on varmaan joku pienen pieni produktio. Sitten alkoi selvitä, että se on maailman kallein musikaalituotanto. Ja me olemme siinä mukana, Virtanen muisteli.

Sävellystyö kesti käytännössä neljä vuotta. Tiedostot lentelivät Suomen ja Intian välillä, jonka lisäksi Värttinä ja A. R. Rahman tapasivat muutaman kerran Lontoossa. Säveltäjät saivat kuin saivat musiikkinsa sulautumaan vaikuttavaksi kokonaisuudeksi.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, miten monikäyttöisiä esiintymisasuja Värttinällä on.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja