Laulaja Kalle Ahola Don Huonojen juhlavuodesta: "Lisäkeikkoja ei tule"

Kalle Ahola kommentoi yhtyeen paluuta MTV Viihteelle.

Don Huonot -yhtyeen läpimurtoalbumin Hyvää yötä ja huomenta julkaisusta tulee kuluneeksi syyskuussa tasan 20 vuotta.

Laulaja Kalle Ahola kertoo MTV.fille, että bändin neljällä klubikeikalla kuullaan ensimmäistä kertaa koko vuoden 1997 hittialbumi kokonaisuudessaan sekä valikoituja paloja yhtyeen uran varrelta.

Syksyllä 1997 Don Huonot teki kiertueen, jonka aikana bändi soitti 30 keikkaa 40 päivän aikana. Tällä kertaa luvassa ei ole samankaltaista keikkarumbaa.

– Näihin neljään vetoon saatiin kaikkien kalentereihin raivattua tilaa. Lisäkeikkoja ei tule, Ahola toteaa.

Don Huonot oli julkaissut 1990-luvun alkupuolen aikana neljä studioalbumia, mutta suurempi läpimurto tapahtui vasta Hyvää yötä ja huomenta -levyn myötä.

Mitä Aholan mieleen on jäänyt parhaiten menestysalbumin ajoilta?

– Keikat. Syksyn 1997 tiivis levynjulkaisukiertue, Piikkilankaa-kiertue helmikuussa 1998 ja seuraavan kesän hurmokselliset festarivedot, laulaja muistelee.

– Itse albumia en ollut kokonaisuudessaan kuunnellut sitten vuoden 1997. En ole koskaan pitänyt levyämme mitenkään täydellisenä, mutta livenä osasimme ottaa biisimateriaalista kaiken irti.

Hyvää yötä ja huomenta -levyn kannen kuva on otettu Viron pääkaupunki Tallinnassa.

– Palatessamme yölaivalla levyn kansikuvasessiosta kesäkuussa 1997 Jussi (Chydenius, rumpali) ja Kie (von Hertzen, kitaristi) lauloivat karaokea. Kolme musiikinopettajaa tulivat kiittelemään ja halusivat kannustaa kaksikkoa lauluharrastuksessaan: "Teissä on musiikillista lahjakkuutta ja hyvät äänet", he sanoivat, Ahola muistelee huvittavaa tilannetta.

Don Huonojen Hyvää yötä ja huomenta -albumista julkaistaan syksyllä juhlavinyylipainos. Yhtyeen juhlakeikoista löytyy lisätietoa täällä.

Katso yhtyeen Riidankylväjä-hitin musiikkivideo alla.


Lue myös:

    Uusimmat