Laukaan palossa viitteitä liivijengin velanperinnästä – palossa oli kuolla 1-vuotias lapsi

Laukaan tulipalossa on viitteitä järjestäytyneestä rikollisuudesta.

Tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen sanoo MTV Uutisille, että Laukaan tapauksessa on kyse Suomen oloissa erittäin kovaotteisesta toiminnasta.

– Epäilemme, että rikokseen voi liittyä järjestäytynyttä rikollisuutta. Tutkinnassa on tullut ilmi seikkoja, että mahdollisesti koko perhe on ollut liivijengin velanperinnän kohteena, Tuominen sanoo.

Tuomisen mukaan velanperintään liittyvää uhkailua olisi mahdollisesti ollut jo aiemmin kesän aikana. 

Talo paloi yöllä 26. elokuuta. Teknisen tutkinnan perusteella tulipalo oli sytytetty tahallaan.

Palaneessa talossa ja sen postilaatikossa on edelleen Helvetin Enkeleiden kannatustarroja. Siitä ei ole tietoa kuka ne on taloon laittanut tai onko asukas ollut järjestön kannattaja.

Pelastus viime hetkellä

Murhan yrityksenä ja törkeänä tuhotyönä tutkittavassa jutussa lapsiperhe pelastui viime hetkellä tulipalon kynsistä. Perheessä on yksivuotias lapsi.

– Pelastumisessa oli kyse enimmillään minuuteista. Perhe heräsi pihalla palaneesta autosta syntyneisiin ääniin, Tuominen sanoo.

Juttu on tällä hetkellä pimeänä eli tekijät ovat edelleen karkuteillä. Poliisi peräänkuuluttaa lisähavaintoja muun muassa miesporukasta ja näiden mahdollisesta ajoneuvosta yöllä noin klo 01-03 aikaan Laukaan keskustasta.

Poliisi kaipaa myös mahdollisia valvonta- tai riistakamerakuvia lähialueen asukkailta.

KRP epäilee tuhopolttoa: yritettiinkö perhe polttaa kotiinsa? 1:07

Lue myös:

    Uusimmat